Zadovoljna.si
Nohti

Lepota

Najlepši trendi nohtov, ki bodo navduševali to sezono

Špela Zupan
18. 06. 2023 07.16
0

Najbolj vroči in sončni dnevi prinašajo drugačnost in raznolikost tudi v barvah in slogih nohtov. Kakšni so trendi ter kako negovati dlani, stopala in nohte, razkriva izkušena nohtna stilistka Tamara Cvelbar.

Večina nas že nestrpno pričakuje poletje z dolgimi, vročini, sončnimi dnevi, med katerimi pogosto iščemo osvežitev v morju, bazenih, jezerih, rekah. Med lepimi, razposajenimi in bolj brezskrbnimi dopustniškimi dnevi pa je ob izpostavljenosti soncu, vetru, morski in klorirani vodi ključna primerna nega.

Lahko kombinirate več barv – dve, tri – ali vsak noht druge barve, vabi nohtna stilistka Tamara Cvelbar.
Lahko kombinirate več barv – dve, tri – ali vsak noht druge barve, vabi nohtna stilistka Tamara Cvelbar. FOTO: osebni arhiv

Posebno pozornost je treba nameniti celotnemu telesu, kar zajema tudi zaščito dlani, stopal in nohtov. A nohtna stilistka Tamara Cvelbar opaža, da prevečkrat pozabljamo na hrbtno stran dlani in prstov. "Na rokah se starost hitro pozna. Koža je tanka in z malo maščobnega sloja, zato lahko hitro izgubi prožnost ter se zgodaj pojavijo gubice in pigmentni madeži," je posvarila. Staranje je mogoče upočasniti s kakovostno kremo za sončenje z ustreznim zaščitnim faktorjem, ki jo "vsekakor uporabljajte. Čeprav se morda bojite, da bi se vam mašile pore in bi vam posledično lahko nastajali ogrci. Da bi se izognili omenjenemu, si zvečer nujno očistite kožo in redno uporabljajte piling. Tudi na dlaneh in stopalih, kjer se poleti zaradi bosonoge hoje praviloma pojavi debelejša in trša koža." Kopel s pilingom, ki naj ji sledi nanašanje mehčalne kreme ali maske, priporoča enkrat tedensko.

Poleti se lahko tudi zgodi, da zaradi dopusta morda dalj časa ne bomo mogle obiskati nohtne stilistke, in Tamara Cvelbar pred morebitno daljšo odsotnostjo predlaga skrajšanje nohtov in manikire, kjer bo manj viden narastek. Najbolj priporoča t. i. ombre efekt, dobro se prav tako obnesejo francoske manikire v živahnih odtenkih in tudi klasični beli. "Barva bo na nohtnih konicah ostala več tednov. Sijaj se bo zaradi izpostavljenosti soncu, vetru, pesku, morju sčasoma sicer malce izgubil, kar lahko popravite s klasičnim prozornim lakom, ki ga nanesete povrhu. Nohtov ne strizite s škarjicami in jih ne ščipajte s ščipalcem, temveč permanentno lakirane ali gelirane krajšajte z ustrezno pilico, ki jo dobite v manikirnih salonih," je pozvala.

Kakšne barve, okraske, poslikave, dolžino, oblike ... prinaša poletje?

Letošnje poletje sicer prinaša nekaj novosti in obenem ohranja določene trende. Ne bo tako neonsko obarvano kot pretekla leta, temveč bodo manikire bolj nežne, a hkrati še vedno sijoče. "Zadnje poletne kolekcije barv lakov ostajajo zelo bleščeče, z dodanimi reflektivnimi bleščicami za res izjemen sijaj na nohtih, ki pa so obenem obarvane v bolj umirjenih, pastelnih ali mlečnih odtenkih. Gre za trend, ki je verjetno prešel iz tako imenovanih "glazed donuts nails", kar pomeni, da je že pomlad zastavila popolnoma drugačne manikire; za razliko od lani nežne, zelo nežne. Naziv "lip gloss nails" pa so si prislužile, ker resnično spominjajo na rožnate ustnice, na katere nanesemo nežen biserno sijajen lip gloss," je opisala Tamara Cvelbar.

Ne glede na to, ali se odločimo za nežno ali bolj živahno manikiro, tudi poleti ostajajo nepogrešljive bleščice ali krom. Vsem, ki želite ujeti poglede mimoidočih v mestu ali na plaži, izkušena nohtna stilistka svetuje reflektivne barve, lahko v skladu z modnimi smernicami v nežnih in lahko v živahnih niansah. Izbira je vaša in zagotovo tudi v letošnjih najbolj vročih in sončnih dneh kljub najnovejšim smernicam ne bodo umanjkale živahne, neonske barve v različnih odtenkih. Absolutno je dovoljeno, da kljubujete trendom, in ni nujno, da se ozirate na to, kaj je "in" in kaj ne. "Poleti si kljub "lip gloss nails" trendu le privoščite živahne barve ... Kdaj pa, če ne sedaj? Lahko kombinirate več barv, dve, tri ali vsak noht druge barve," je povabila. Vsem navdušenkam nad barvami in pisanimi vzorci tako svetuje, da se poleti naužijejo živih barv in bleščic. Tudi, "ker se poznejši trendi nakazujejo predvsem v izjemno elegantni črni, bordo rdeči in zeleni. Čeprav bodo poleg nanizanih jeseni in pozimi kraljevale tudi rožnata, modra, oranžna, rumena. Konec leta bo vendarle obarvan, a ne v živih barvah."

Absolutno je dovoljeno, da kljubujete trendom, in ni nujno, da se ozirate na to, kaj je "in" in kaj ne.
Absolutno je dovoljeno, da kljubujete trendom, in ni nujno, da se ozirate na to, kaj je "in" in kaj ne. FOTO: Tamara Cvelbar

Sicer pa Tamara Cvelbar večinoma opaža, da smo Slovenke v koraku s časom. Tako kot drugod po svetu so tudi med nami čedalje bolj priljubljeni krajši nohti, permanentno lakiranje in mikro manikira z zelo tanko francosko konico v beli in v nežnih, pastelnih barvah. Pri poslikavah so trenutno hit preprosti in pisani cvetlični vzorci, pogosta izbira ostajajo geometrijski vzorci, linije, črte in kovinski sijaj. T. i. krom efekti se medtem prilagodijo glede na barvo na nohtih; če so nohti mlečne ali pastelne barve, bo krom prozoren, če so denimo modri, bo moder. Že več let so med manikirami v samem vrhu bel ombre oziroma "babyboomer", ki je poleti obvezno v živahnih, neonskih odtenkih in je lahko tudi vsak noht druge barve.

Trendi narekujejo novosti, a raznolikost in lepota ostajata. Samo videti jo je treba. Zato pri vsaki izbiri sledite sebi, izbira je brezmejna in vsaka lahko vedno znova odkrije nekaj samo zase. Nekaj, kar ji bo "pisano na kožo", nekaj, kar ji bo napojilo dušo. Nekaj, zaradi česar bo Zadovoljna. Ker si zaslužimo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375