Zadovoljna.si
Nohti-1

Lepota

Top spomladanske manikure, v katere se boste zaljubile

Špela Zupan
03. 04. 2022 05.00
0

Po dolgi zimi in običajno temnejših odtenkih na nohtih že nestrpno pričakujemo pomlad, ko so barve so polne optimizma, veselja in razigranosti.

Letošnja pomlad bo razveseljevala z nežnimi barvami. Glede na kolekcije barv, ki prihajajo v salone za nohte, bodo v ospredju pastelni odtenki: rumena, oranžna, modra, roza in seveda vijolična 'very peri', ki je barva leta 2022 na Pantone lestvici, je razkrila nohtna stilistka Tamara Cvelbar

Nohti
Nohti FOTO: Shutterstock

Pomladno prebujenje se poleg barvitosti prenaša na nohte tudi z vzorci. "Navduševali bodo pudrasti toni in nežno mlečna barva nohtov, ki se nadaljuje iz zime v pomlad. Spomladi pa bomo pudrastim barvam dodali detajle, ki jih bodo naredili bolj razigrane," je napovedala.

Kreacije na nohtih bodo odete v cvetlične in retro vzorce, obenem ne bo šlo brez raznovrstnih kristalov na nohtih. "Čudovita bo tako imenovana francoska manikira v pastelnih barvah. Najbolj trendi bodo zagotovo manikire, kjer je vsak noht drugače obarvan ali v kombinaciji vsaj treh barv (lahko cel noht ali barvna francoska manikira)," je opisala.

S pomladjo se v vsem svojem sijaju vračajo tudi dodatki, ki so že navduševali pred leti, a so vmes poniknili. Gre za razne pigmente, ki barvam pričarajo piko na i: holo efekti, razne bleščeči in perlasti dodatki, cat eye in metalik efekti – skratka vse, kar se bo lesketalo na pomladnem soncu.

Iz zimske sezone se v pomladno tako nadaljujejo pudrasti odtenki z razliko, da bodo zemeljske nadomestili bolj sveži toni ter nežno roza in svetle kožne barve. Ostajata tudi mlečno bela manikira, ki trdno vztraja že kar dobro leto, in izjemno priljubljena baby boomer manikira ali 'fade french', ki bo spomladi zelo trendi in čudovit v pastelnih barvah, je naštela.

Kakšno obliko nohtov izbrati?

Ob izbiri za vas najlepše barve, vzorcev in okraskov je seveda čas tudi za odločitev o za vas pravi obliki nohtov. Obstajata dve osnovni, okrogla in kvadratna. Podrobnejša je delitev na ovalno in ožjo mandelj obliko, pri kvadratni obliki nohtov pa prevladujejo klasična kocka z ostrimi robovi, 'soft square', pri kateri so robovi rahlo zaobljeni, in oblika balerina z zožanimi stranicami nohtov.

Tamara Cvelbar
Tamara Cvelbar FOTO: osebni arhiv

Nanizane oblike so tudi najbolj priljubljene, medtem ko nohtni stilisti poznajo še nekaj ekstremnih oblik. Zaradi nepraktičnosti v vsakdanjem življenju jih v salonih sicer ne izdelujejo tako pogosto, gre pa za tako imenovane oblike 'Marilyn', gotski mandelj oziroma 'Gothic Almond', ruski mandelj oziroma 'Russian Almond', oblika cevi oziroma 'Pipe', 'Edge' in 'Stiletto'.

Nohtu daje zelo naraven videz tradicionalna oblika mandlja, ki je tudi najbolj priljubljena, in Tamara Cvelbar jo še posebej svetuje ženskam s kratkimi prsti in krajšo nohtno osnovo. "Ker se oblika nohta proti konici nekoliko zoži, je na videz ožji tudi prst. Pri krajši dolžini delujejo bolj harmonične zaobljene ovalne oblike, predvsem pri široki nohtni posteljici, medtem ko je pri oblikovanju daljših nohtov lepše, če je oblika mandlja ožja in bolj izrazita," opaža.

Nohtni stilisti svetujejo in hkrati upoštevajo želje vsake ženske. "Podobno kot prstni odtisi so oblike nohtov edinstvene za vsako posameznico, pri čemer lahko prepoznamo neskončno različnih oblik in velikosti naravnih nohtov. Če pogledamo nohte prijateljice, bodo zagotovo drugačni od naših. Njeni nohti so lahko daljši ali krajši, širši ali ožji. Vsaka usposobljena nohtna stilistka pa ve, kako oblikovati najrazličnejše oblike nohtov, da vseeno ohranjajo obliko, ki najbolj pristaja posameznici," je poudarila.

Pri svetovanju dolžine in oblike konice je sicer potrebno upoštevati še velikost roke in prstov ter tudi delo, ki ga opravlja ženska. "Ovalna oblika je zelo lepa pri krajših nohtih, mandelj ali bolj špičaste oblike so lepše pri daljših nohtih," je pojasnila. Druga najbolj priljubljena oblika nohtov je kvadratna. "Raven rob deluje zelo elegantno, še posebej na ozkih in ravnih prstih z nekoliko daljšo nohtno posteljico," je opisala. Običajno so pri obliki kocke ali 'Square' robovi nohtov ostri, če robovi motijo pri delu, se jih rahlo popili in nastane tako imenovana oblika 'Soft Square'.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375