Zadovoljna.si
Obrvi

Lepota

Rešite preveč populjene obrvi v 3 preprostih korakih

Zadovoljna.si
28. 02. 2024 05.00
0

Vsaki, ki sama doma oblikuje obrvi, se je že kdaj zgodilo, da je malo pretiravala in jih preveč populila, k sreči pa obstaja nekaj lepotnih trikov, s katerimi lahko vsaj omilite kritično situacijo.

Medtem ko so bile nekoč tanke obrvi moderne, zadnja leta ženske predstavnice prisegamo na bolj naravno oblikovane in močnejše obrvi. Zato smo hitro lahko videti smešno, če se nam kdaj zgodi, da populimo preveč dlačic. V takšnih primerih se lahko zatečete k naslednjim lepotnim trikom, ki bodo vsaj za silo rešili nastalo situacijo.

To morate vedeti, če si same oblikujete obrvi
Preberi še
To morate vedeti, če si same oblikujete obrvi
Če ste neučakane, vam priporočamo uporabo seruma za rast trepalnic in obrvi ali uporabo ricinusovega olja.
Če ste neučakane, vam priporočamo uporabo seruma za rast trepalnic in obrvi ali uporabo ricinusovega olja. FOTO: iStockphoto

Pobarvajte jih

A tega nikar ne počnite same doma. Obiščite bližnji kozmetični salon in obrvi prepustite rokam strokovnjakinje. Z barvo boste obrvem dale želeno obliko, ta pa bo pomagala prikriti tudi dele, kjer dlačic ni, a bi morale biti. 

Prenehajte s puljenjem

S tem mislimo tudi na puljenje dlačic na neželenih mestih. Da bi se vrnile k stari oziroma želeni obliki obrvi, jih nekaj tednov ne pulite. 

Ste že slišale za 'threading'?
Preberi še
Ste že slišale za 'threading'?

Pospešite njihovo rast

Čeprav se nam včasih zdi, da rastejo tako hitro, da bi jih morale puliti vsake tri dni, se v primerih, ko bi si želele, da dlačice hitro zrastejo, zdi, da je treba na to čakati celo večnost. Če ste neučakane, vam priporočamo uporabo seruma za rast trepalnic in obrvi ali uporabo ricinusovega olja, ki je znano po tem, da pospeši rast las in dlak. 

Pri puljenju je nujno, da dlačice pulite v smeri rasti dlake.
Pri puljenju je nujno, da dlačice pulite v smeri rasti dlake.FOTO: iStock

Ker se oblikovanja obrvi večina predstavnic nežnejšega spola loteva sama doma, smo že pred časom za nasvete, kako to narediti prav, vprašali vizažistko Nino Vesenjak, ki nam je zaupala: "Kadar se odločimo, da si bomo same oblikovale in naličile obrvi, je treba upoštevati naravni videz, ki naj bo orientacija, osebne želje in pravilo upoštevanja začetka, vrha in konca obrvi. Izberite dobro pinceto, kar pomeni, da dobro prime dlačico, ker v nasprotnem primeru se dlačice trgajo."

"Mnogim to povzroča bolečino. Pri puljenju je nujno, da dlačice pulite v smeri rasti dlake. Dlako s pinceto primete tik ob koži, še prej pa dobro napnete kožo. Poskusite s kazalcem in sredincem raztegniti področje pod obrvmi, nato pa s pinceto v desni roki primete dlačico. Na ta način se izognete bolečinam. Pulite s hitrimi kretnjami, v smeri rasti," je še povedala.

Nasveti iz prve roke: kako oblikovati popolne obrvi
Preberi še
Nasveti iz prve roke: kako oblikovati popolne obrvi
Obrvi lahko spremenijo videz našega celotnega obraza
Preberi še
Obrvi lahko spremenijo videz našega celotnega obraza


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375