Zadovoljna.si
Sanja Grohar - korekcija vek-2

Lepota

Sanja Grohar si je lepotni poseg želela že dolgo časa

Zadovoljna.si
05. 04. 2021 06.00
3

Oči so ogledalo duše. Veliko ljudi imajo vedno utrujen in žalosten pogled, pa čeprav niso niti utrujeni niti žalostni. Koža okrog oči in na vekah je zelo tanka, ima malo podpornih vlaken in se hitro povesi – posledično dobi obraz bolj žalosten ali utrujen izraz. Korekcija povešenih vek – blefaroplastika – pa je poseg, ki lahko bistveno vpliva na vaš izgled, in zanj se je pred kratkim odločila tudi Sanja Grohar.

Dr. Boris Onišak
Dr. Boris Onišak FOTO: osebni arhiv

"Blefaroplastiko izvajamo tako na zgornji kot tudi na spodnji veki. Korekcija vek je trajno učinkovit poseg, s katerim odstranimo povešeno kožo na zgornjih in/ali spodnjih vekah. Korekcija vek lahko popravi izgled starajočih se oči in obnovi mladostno lepoto," pojasnjuje dr. Boris Onišak in dodaja, da je koristi operacije vek kar nekaj. Med drugim tudi odstranitev zabuhlosti, gub in temnih kolobarjev oz. podočnjakov, popravek vdolbine, odstranitev "vrečk" pod očmi in odvečne kože, ki povzroča gube, ter popravilo videza težkih, utrujenih oči. 

Rezultat operacije so tako estetske, odprte oči, ki prinašajo mladosten in bolj radosten izgled. "Gre za postopek, pri katerem so rezi skriti v naravnih kožnih gubah, tako da so po operaciji neopazni. Reze pri operaciji spodnje veke izvedemo pod spodnjo veko oziroma nekaj milimetrov pod trepalnicami, v skladu s predhodnim posvetom pa lahko istočasno opravimo tudi dvig obrvi ali dvig čela."

 Pri mlajših osebah gre največkrat le za nabreklost vek brez odvečne kože. "V tem primeru odstranimo oziroma preoblikujemo le maščobno tkivo. Pri starejših osebah pa običajno pride tudi do izgube elastičnosti kože in nabiranja kože v gube, zato odstranimo tudi odvečno kožo. Poseg korekcije vek opravimo v lokalni ali splošni anesteziji. Za hitrejše celjenje pa pacientom priporočamo tudi uporabo hidrokolagena," pojasnjuje dr. Boris Onišak, ki je poseg pred kratkim izvedel tudi na pevki in nekdanji manekenki Sanji Grohar. Ta je o odločitvi za poseg iskreno spregovorila v objavah na družbenem omrežju Instagram in priznala, da se ji zaradi povešenih vek ne vidi lok, njen pogled pa je videti utrujen. Gre za poseg, ki si ga je zaradi tega želela že dalj časa.

Prej in potem
Prej in potemFOTO: osebni arhiv

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471