Zadovoljna.si
Umivanje las

Lepota

Ste že slišale za pravilo 60/180? Spremenilo bo vaše lase

J.V.
14. 08. 2023 05.00
0

Če je pomembna izbira šampona, ki ustreza našemu tipu las, je pomembno tudi to, da izdelek pustimo delovati na lasišču tako dolgo, kot je treba. Obstaja kar nekaj strokovnih trikov, s katerimi boste dosegli rezultate profesionalne nege las tudi doma in eden od njih je tudi pravilo 60/180.

Odvisno od stanja vaših las je treba šampon pustiti delovati od ene do treh minut oziroma od 60 do 180 sekund.
Odvisno od stanja vaših las je treba šampon pustiti delovati od ene do treh minut oziroma od 60 do 180 sekund. FOTO: Adobe Stock

Verjetno marsikatera do sedaj ni vedela, kako zelo pomemben je čas za delovanje šampona. Ni torej pomembno le, kateri šampon izberete, ampak tudi to, da ko ga vmasirate v lase, ga nekaj časa pustite delovati, preden ga sperete in nanesete balzam. Šampon namreč potrebuje nekaj časa, da sestavine dosežejo svoj optimalen učinek, še posebej to velja za obnovitvene in vlažilne šampone za zelo suhe lase.

Kako pogosto bi si morale v resnici umivati lase?
Preberi še
Kako pogosto bi si morale v resnici umivati lase?

Kaj je pravilo 60/180?

Odvisno od stanja vaših las je treba šampon pustiti delovati od ene do treh minut oziroma od 60 do 180 sekund. Daljši in bolj poškodovani kot so lasje, dlje mora šampon delovati, pojasnjujejo strokovnjaki. Vse tiste, ki imate barvane dolge lase, šampon pustite delovati tri minute, saj bodo samo v tem primeru lasje res maksimalno negovani. Če pa imate krajše lase, ki jih ne izpostavljate vplivom vročih pripomočkov za oblikovanje las, laka za lase ipd., pa je dovolj, da šampon pustite delovati približno 60 sekund.

Kakšen je pravilen postopek umivanja las, si poglejte v spodnjem video posnetku.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375