Zadovoljna.si
tetovaža

Lepota

To so najbolj priljubljene ženske tetovaže

Špela Zupan
16. 01. 2022 07.16
0

Tetovaže so prava umetniška dela na telesu. Velikokrat so edinstvene, navdih pri izbiri pa pogosto nudijo različni življenjski dogodki in lastne misli. Za kakšne tetovaže na katerih predelih telesa se najraje odločajo ženske, je razkrila tetovatorka Simona Borštnar.

Tetovaže so vse bolj priljubljene in ženske so zanje praviloma odločajo celo pogosteje kot moški. "To je morda zato, ker bolj sledijo trendom, in tetoviranje je nedvomno moderno," je pojasnila tetovatorka Simona Borštnar. Obenem so tudi čedalje bolj drzne. "Osebno opažam, da so nekatere skozi moja leta tetoviranja vedno pogumnejše in se odločajo za večje poslikave," je razkrila.

Tetovatorka Simona Borštnar opaža, da se za tetovaže pogosteje odločajo ženske kot moški in da se odločajo za čedalje večje poslikave telesa.
Tetovatorka Simona Borštnar opaža, da se za tetovaže pogosteje odločajo ženske kot moški in da se odločajo za čedalje večje poslikave telesa. FOTO: Tjaša Barbo

Tatu ima običajno poseben pomen oziroma sta z njim izraženi unikatna ustvarjalnost in domišljija, čeprav izbira praviloma ni lahka, saj vas poslikava največkrat spremlja vse življenje. V vsakem primeru pa je "prava izbira" povsem odvisna od vas, je prepričana Simona Borštnar. "Tetovaža, ki se poda vsakomur, pa ne samo ženskam, je tetovaža, ki jo znamo nositi," je poudarila. Po njenih besedah se namreč opazi, "če je ženska zadovoljna s tetovažo in če jo nosi s ponosom. Če izraža sebe, svojo osebnost oziroma svojo zgodbo, pa je izbira zagotovo pravilna."

Tudi zato svetuje predvsem, da se pri odločitvi ne ozirate na druge in da ne sledite toliko morebitnim trenutnim "trendom", ki jih krojijo zvezdnice. V nasprotnem primeru se lahko namreč hitro zgodi, da ima kar naenkrat ogromno ljudi enako poslikavo in da poslikava sčasoma ni več "moderna". "Tetovaža naj bo raje čim bolj unikatna, ne glede na to, ali ima pomen ali ne. Pomembno je samo, da je všeč vam," je pozvala.

Za nekatere je prava izbira majhna črna tetovaža, za druge ogromna in zelo barvita, za tretje pa nobena. In prav je tako. Tetovatorka Simona Borštnar

Sicer so po njenih izkušnjah bolj priljubljeni črni oziroma črno-beli tattooji, čeprav so njene tetovaže, ki jih naredi v lastnem stilu, praviloma vsaj delno barvne. Vsebinsko so zelo različne "in velikokrat o pomenu niti ne vprašam. Lahko pa izpostavim, da je kar pogosta izbira tattooja pri ženskah nekaj, kar je posvečeno otroku/otrokom." Tako kot so raznovrstni pomeni so različne tudi  velikosti – priljubljene so tako majhne kot tudi velike tetovaže.

Trendi glede umestitve na telo se skozi leta spreminjajo; slovenska mojstrica tetovaž je denimo pred nekaj leti veliko tetovirala na rebra, nato se je povpraševanje bolj osredotočilo na tako imenovan "sternum tattoo", ki lahko krasi predel med prsmi. Večna stalnica medtem ostajajo trendi in zelo priljubljeni tatuji na zapestjih in gležnjih. 

Trendi glede umestitve na telo se skozi leta spreminjajo.
Trendi glede umestitve na telo se skozi leta spreminjajo.FOTO: Dreamstime
Vezene tetovaže so nov lepotni trend
Preberi še
Vezene tetovaže so nov lepotni trend

Tattoo mora biti primerno zasnovan in izdelan

Tetovatorka Simona Borštnar ob spremljanju novosti opaža vedno več tako imenovanega "mikrorealizma, tattoojev, ki so lepo videti takoj po tetoviranju, čez nekaj let pa ne bodo več. To so pasti interneta, kjer vidimo ogromno lepih tetovaž, ki so seveda slikane takoj po tetoviranju."

Pri izbiri je najpomembnejše, da tetovažo "znate nositi", da ste nanjo ponosni in da ste z njo zadovoljni. Premišljen izbor "prave poslikave na pravem mestu" je zagotovo poseben izziv, saj bo na telesu po vsej verjetnosti do konca življenja.
Pri izbiri je najpomembnejše, da tetovažo "znate nositi", da ste nanjo ponosni in da ste z njo zadovoljni. Premišljen izbor "prave poslikave na pravem mestu" je zagotovo poseben izziv, saj bo na telesu po vsej verjetnosti do konca življenja.FOTO: Dreamstime

Da bi se izognili tovrstnim težavam, je izpostavila, kako zelo ključno je pri izbiri pomisliti tudi, da je tetovaža vendarle na koži – na živem organu, ki se skozi leta spreminja. "Zelo pomembno je, da je tattoo primerno zasnovan in izdelan. Po mojem mnenju smo tetovatorji odgovorni, da strankam ob tovrstnih povpraševanjih vse pojasnimo in raje predlagamo kaj drugega," je poudarila.

Obenem je treba tatu primerno negovati, da se bo čim dlje ohranil. Pravilna nega je najpomembnejša v prvih dneh po tetoviranju in tudi po tem, ko se ranica popolnoma zaceli. Navodila, ki se jih je treba držati, bo po tetoviranju podal mojster tetovaže.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324