Da bo pogled še bolj zapeljiv

S.O.
29.04.2011, 11:15
2
Velika večina žensk poleg nanašanja podlage veliko pozornosti nameni ličenju oči. Modni trendi se spreminjajo kot letni časi, kljub vsemu pa še vedno obstaja nekaj ključnih pravil, ki veljajo ne glede na modne muhe. Tokrat vam ponujamo nekaj nasvetov, kako preprosto odpreti pogled in poudariti oči.

Pred nanosom senčila na veke nanesite tekočo podlago in puder v kamnu. (Foto: Blogspot)
Pred nanosom senčila na veke nanesite tekočo podlago in puder v kamnu. (Foto: Blogspot)

Podlaga je obvezna!

Nanos pudra se ne konča na obrazu, temveč tudi na očeh. Tanko plast pudra moramo za boljšo obstojnost in izenačenje barve nanesti tudi na veke. Ker je koža na področju oči svetlejša, izberemo za odtenek svetlejši puder, kot ga nanašamo na obraz. Z gobico ali prstno blazinico prekrijemo podočnjake in podlago nanesemo vse do obrvi. Prekrivanje zaključimo s tanko plastjo pudra v kamnu, ki ga na veko nanesemo z velikim čopičem.

Naravne in svetle barve

Ko smo poskrbeli za podlago, se osredotočimo na senčilo. Za klasičen dnevni make up izbiramo med pudrasto-bež odtenki. V pomladnih dneh se lahko zanesemo tudi na uporabo bleščečih senčil oziroma senčil, ki vsebujejo drobne svetlobne delce. Med barvami za pomlad je še posebno priljubljena barva zlata. Senčilo nanesemo na celotno veko, vse do obrvi, zato moramo biti še posebno pozorni, da barva ni premočna in da ustreza podobi našega obraza. Ženske s temnejšim tenom kože se lahko zanesete na svetlejše odtenke rjave barve. Senčilo zaradi lepše teksture namesto z aplikatorjem nanašamo s čopičem. Sledi še nanos maskare v črnem odtenku. Obarvamo le zgornje trepalnice, medtem ko v notranje kotičke očesa nanesemo belo senčilo in ga zabrišemo s prstnimi blazinicami.

Bodite pozorni pri izbiri primernega odtenka senčila. (Foto: Nacara)
Bodite pozorni pri izbiri primernega odtenka senčila. (Foto: Nacara)

Modra maskara

Preproste in poudarjene oči lahko pričaramo z uporabo barvne maskare. Najbolj pogosta izbira je temno modra barva. Še pred nanosom poudarimo obrvi in na zgornje trepalnice nanesemo tanko plast temno rjave maskare. Najboljša izbira bo maskara s tanko gumijasto krtačko, ki trepalnic ne zlepi. Struktura nanosa je bolj svilnata kot pri običajni krtački. Po končanem nanosu pa se osredotočimo na spodnje trepalnice. Na njih nanesemo temno modro maskaro. Krtačko držimo pokončno in z njo drsimo skozi spodnji del trepalnic. Modra barva bo prijetno poudarila pogled. Posebno pozornost namenite izbiri kakovostnih in obstojnih barvnih maskar. Ker modra maskara hitro lahko deluje umetno in ceneno, jo preizkusite že v drogeriji. Za naraven izgled barva ne sme biti premočna.

Ličenje pod očmi

Eden izmed letošnjih modnih trendov je tudi senčenje oči ob spodnji veki. Postopek nanosa senčila je preprost in nezahteven, bolj pomembna kot tehnika je izbira pravilnih odtenkov. Če imate zelo izrazite podočnjake se je vsekakor smiselno izogniti modri, zeleni in vijoličasti barvi, v nasprotnem primeru pa barvni odtenki niso strogo določeni. Svetlejše in bolj naravne barve je smiselno uporabljati za dnevno ličenje, medtem ko so večeri rezervirani za bolj močne in temnejše barve. Senčilo nanašamo z vatirano paličico tesno ob spodnji veki vse od zunanjega kotička navznoter. Zaključimo z nanosom črne maskare na zgornjih in poljubno še na spodnjih trepalnicah.

Namesto ličenja po celotni veki za dnevni make up izberite le področje pod očmi.
Namesto ličenja po celotni veki za dnevni make up izberite le področje pod očmi.FOTO: Style.com