Zadovoljna.si
Ženska se gleda v ogledalu

Lepota

Ne boste verjeli, katerega dela telesa se ženske najbolj sramujejo

B.R.
20. 03. 2020 17.34
0

Vsaka od nas ima del telesa, s katerim ni zadovoljna in ki bi ga z veseljem spremenila. Veliko raziskav je namenjenih prav temu - ugotovitvi, na katerih delih telesa je večina žensk nezadovoljnih in zakaj. 

Nobena skrivnost ni, da ima veliko žensk težave s sprejemanjem svojega telesa – pogosto smo nezadovoljne s tem ali onim in zaradi tega težko sebe in svoj odsev v ogledalu težko sprejmemo. Čeprav je pozitivnost telesa vse bolj  sprejeta pri ženskah – to se odraža tudi v modni in kozmetični industriji, pa še vedno veliko število žensk ne mara svojega telesa ali nekaterih delov telesa. Raziskava, ki jo je izvedla znana revija Glamour, je tako pokazala, da kar 97 odstotkov žensk vsaj enkrat na dan negativno razmišlja o svojem videzu ali vsaj enkrat na dan misli, da "sovraži svoje telo".

Takšno je danes idealno žensko telo
Preberi še
Takšno je danes idealno žensko telo
97 odstotkov žensk vsaj enkrat na dan negativno razmišlja o svojem videzu.
97 odstotkov žensk vsaj enkrat na dan negativno razmišlja o svojem videzu. FOTO: iStock

Podjetje, ki se ukvarja z izdelki za nego stopal, je tudi pripravilo anketo na dotično temo. V raziskavi je sodelovalo dva tisoč anketirank, kar dve tretjini anketiranih žensk pa je priznalo, da jih je sram, kakšna stopala imajo ter da je to njihov najgrši del telesa. Še bolj intrigantno pa je dejstvo, da vsaka peta ženska iz tega razloga ne nosi odprtih čevljev.

Raziskava, ki jo je izvedla znana veriga telovadnic v ZDA in Kanadi pa je ugotovila, da imajo ženske težave oziroma jih niso všeč tudi trebuh, stegna, zobje, noge in boki.

Pretanke ustnice, predebela stegna, tanki lasje, preveč kilogramov , premajhne prsi ... V naših očeh se vedno najde kakšna pomanjkljivost, zaradi katerih se po nepotrebnem obremenjujemo. V resnici smo si največji kritiki in to je zelo narobe.

Kar dve tretjini anketiranih žensk pa je priznalo, da jih je sram, kakšna stopala imajo.
Kar dve tretjini anketiranih žensk pa je priznalo, da jih je sram, kakšna stopala imajo.FOTO: iStock

BBC-jev dokumentarni film The Truth About Looking Good prikazuje, kako vidimo sebe in druge glede privlačnosti. Skupino anketirancev so po srečanju in skupnem preživljanju časa prosili, da ocenijo privlačnost ljudi, s katerimi so se pogovarjali. Anketa je pokazala, da nas drugi vidijo drugače, nekaj, kar sami vidimo kot "napako", je drugim zanimivo ter privlačno. Poleg videza pa pomembno na lepoto vpliva tudi osebnost – bolj ko so bili ljudje nasmejani in prijazni, bolj privlačni so bili ostalim.

Večina nas se osredotoči na tisto, kar nam na obrazu ali telesu ni všeč. Ni to škoda? Ali ne bi bilo lepše, če bi raje izpostavili dele telesa, ki so nam všeč, na katere smo ponosni? Lepe ste in edinstvene, ne pozabite tega. Ne dovolite, da se ali da vas prepričajo drugače. Da se boš med drugimi počutila, lepo, se moraš najprej dobro počutiti v svoji koži – pri vas se začnejo spremembe.

Strokovnjaki trdijo: to je najboljši način, kako vzljubiti svoje telo
Preberi še
Strokovnjaki trdijo: to je najboljši način, kako vzljubiti svoje telo

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493