Zadovoljna.si
Plastična operacija - 3

Lepota

Ženskam ponudili brezplačno povečanje prsi

STA/J.V.
28. 02. 2018 08.17
2

V indijski zvezni državi Tamil Nadu so prejšnji teden sporočili, da so več tisoč revnim ženskam ponudili brezplačno lepotno operacijo prsi, med drugim tudi prsne vsadke. "Tudi revni ljudje imajo pravico biti lepi," je dejal lokalni zdravstveni minister.

Plastična operacija - 3
Plastična operacija - 3FOTO: Thinkstock

Omenjena zvezna država je sicer znana po svojih populističnih programih, saj so pred tem odprli kantine z brezplačno hrano ter več tisočim ljudem podarili koze, prenosne računalnike in kolesa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Imate dve 'luknjici'? Bodite srečne!

Sedaj pa so vsem ženskem zaradi estetskih in zdravstvenih razlogov ponudili še brezplačno lepotno operacijo prsi, prednost pa imajo najbolj revne ženske. "Če si revna ženska želi biti lepa, jo bomo finančno podprli," je dejal minister.

Tamil Nadu velja za zvezno državo z najbolje urejenim javnim zdravstvom, a kritiki očitajo lokalni vladi, da sedaj troši javni denar za lepotne operacije, namesto za bolj resne bolezni.

Ne boste verjeli, kaj ženske počnejo s svojimi prsmi!

Operacija dojke
Operacija dojke FOTO: Thinkstock

Lepotne operacije prsi postajajo v Indiji vse bolj priljubljene. Stanejo od 2300 do 3800 ameriških dolarjev. Leta 2016 so med drugim izvedli kar 90.000 tovrstnih operacij, leta 2010 pa jih je bilo še nekaj čez 50.000. Med najbolj pogostimi lepotnimi operacijami pa so tudi pri nas. “Temu sledijo posegi preoblikovanja telesa z liposukcijo, povečanjem prsi z lastno maščobo in tako imenovani 'brazilian buttlift' (povečava zadnjice z maščobo). Zlasti zanimanje  za oblikovanje zadnjice, z maščobo ali vsadki je iz leta v leto večje. Sicer pa je opaziti porast zanimanja za ambulantne pomlajevalne posege. Pomlajevanje z botoksom in polnili (hialuronska kislina). Tu je treba posebej izpostaviti poseg preoblikovanja nosa z uporabo polnil. Ti posegi so zanimivi, saj ni potrebna dolga rehabilitacija," pravi estetski kirurg Andrej Testen.

Dejstva o prsih, ki jih je dobro poznati

V zadnjem času pa je v tujini naraslo tudi povpraševanje po operaciji bradavic. Med operacijo se bradavičke ‘izvleče’, obstaja pa tudi možnost injekcij. “Povpraševanje po operaciji bradavic je naraslo, a ni večje od povpraševanja po drugih lepotnih posegih. Pacientke so vedno bolj kritične do svojih teles, objavljajo fotografije na družbenih omrežjih in si želijo popoln videz. Estesko lepe bradavice definitivno spadajo v to kategorijo,”pravi dr. Bent Moellken, lepotni kirurg z Beverly Hillsa.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493