Zadovoljna.si
Barvanje las

Ženske frizure

Nasveti frizerke, ki jih upoštevajte, če se boste barvale doma

J.V.
01. 04. 2020 13.02
0

Ker se vas bo v prihajajočnih dneh in tednih verjetno več odločilo za barvanje las doma, smo se obrnili na frizerko Lidijo Đorđijosko, ki nam je razkrila, na kaj morate biti pri tem pozorne, in ali obstajajo tudi drugi načini, kako v tem času skriti narastek.

"Če se boste odločile za barvanje las doma, bodite previdne,. Najprej že pri samem nakupu barve. Če je možno, se posvetujte s prodajalko, sicer pa priporočam, da ne izvajate kakšnih eksperimentov," pravi kamniška frizerka Lidija Đorđijoska"Ker  profesionalci za lase na žalost trenutno nismo na razpolago, da bi popravili kakšen kik na glavi." Obenem pa se morate zavedati tudi tega, da nekatere barve za lase, ki so na voljo v drogerijah in trgovinah, ne prekrijejo sivih las. Tako se lahko zgodi, da bo vaš siv narastek na koncu oranžen. Preden kupite barvo zato nujno preverite, kako učinkovita naj bi bila ta pri prekrivanju sivih las. 

5 top trikov, kako skriti narastek
Preberi še
5 top trikov, kako skriti narastek
Bodite potrpežljive z barvanjem doma, da vam ne bo česa žal.
Bodite potrpežljive z barvanjem doma, da vam ne bo česa žal.FOTO: iStock

"Če se vam zdi, da ne boste zdržale do konca karantene, si poskusite pobarvati samo narastek. Nikar ne zlivajte barve na celotno dolžino las, ker je to najlažje. Saj veste, tudi v salonu vedno barvamo premišljeno, tako, da je najboljše za vas in za vaše lase. Še posebej pa se barvanju celotne dolžine las izognite blondinke. Svetli in blond odtenki tanjšajo lase, saj iz las jemljejo pigment. In če bi to delale pogosto, bi se vaši lasje lahko začeli lomiti, ker bi jih tako stanjšale," opozarja Lidija in predlaga, da si v tem času morda raje pomagajte z barvnimi spreji. "S tem ne morete veliko zgrešiti, pa tudi, če bi, se sperejo."

Ta frizura je top rešitev, če imate predolg frufru
Preberi še
Ta frizura je top rešitev, če imate predolg frufru

"Bodite potrpežljive z barvanjem doma, da vam ne bo česa žal. Raje pustite tistih nekaj sivih las, če jih imate in se namesto barvanja, poigrajte z oblikovanjem las. Dodajte kakšen trak ali obroč v lase." Obenem pa Lidija opozarja tuid na to, da trgovinske barve niso tako kvalitetene kot profesionalne, zaradi česar je z njimi treba ravnati še toliko bolj pazljivo. "Niso tako negovalne in so močnejše, kar pomeni, da so slabše za lase."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404