To so frizure, brez katerih to poletje ne gre

To so frizure, brez katerih to poletje ne gre

J.V.
31.07.2022, 4:15
0
Paž, stopničasto postriženi lasje, pixie, bixie ... To je le nekaj frizur, ki po besedah frizerja Jana Medveda to poletje narekujejo lepotne trende. Pravi, da se barvno vračamo k naravnim, od sonca posvetljenim tonom, še vedno pa prevladujejo naravno prelivajoči se balayage in tanjša pramena v mnogo toplejših, medenih in zlatih tonih.

"Že nekaj časa v frizerskem svetu opažamo prevladovanje individualizma. Opažamo upad močnih trendov in sledenje ultra znanim osebam. Seveda pa fotografija ali dve za navdih nikoli ne škodita. Trendi se vračajo, obračajo in reciklirajo, zato še vedno poslušamo o ikoničnih pramenih Jennifer Aniston ali globokih tonih barve Monice Belluci," nam je o trenutnih trendih na področju ženskih frizur povedal frizer Jan Medved in dodal, da se inspiracije za frizure 2022 odražajo v lahkotnosti, daljših plasteh in predvsem gibanju. 

"V postkarantenskem svetu so ženske ugotovile, da udobje ne pomeni biti neurejen, zato se po večini odločajo za stile, ki izgledajo urejeni brez truda. Daljše plasti ob obrazu namreč pričeski z večjo dolžino doda gibanje in možnost za različno stiliranje frizur, tako od ravnih pa vse do skodranih, da lasje lahko plešejo v poletnem vetru. Tudi paževske frizure lahko stopničimo za razmršen videz, v kolikor ni želen rezultat ravno odrezan paž (ang. blunt bob). Pojavilo se je tudi veliko drznejših krajših frizur, kot so tradicionalni pixie in pa novejša kombinacija paža in pixie frizure, imenovan bixie, ki je združitev polnosti, ki jo izžareva pixie in vsestranska prilagodljivost brezčasnega paža."

PREBERI ŠE
Je trend močnejših in košatih obrvi primeren za vse?

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Pixie je klasična, brezčasna frizura, primerna za vsakega, saj ni dveh pixijev, ki bi bila enaka, pojasnjuje Jan. "Smernica za idealno frizuro pixie pri srčastem obrazu je zmanjšanje volumna na samem vrhu glave, povedano drugače, frizura bi morala biti ustvarjena tako, da daje vaši glavi določeno višino, namesto da bi obraz krajšala. Ovalni obliki obraza pristaja vsakršna oblika, okroglemu obrazu po navadi pristajajo daljše oblike pixija, kvadratastim obrazom pa se priporoča teksturiranje in večji volumen, medtem ko se daljšim in podolgovatim obrazom priporoča paž ali bixie, kajti pixie po navadi doda pri dolžini obraza."

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

 

PREBERI ŠE
Na takšne nohte trenutno prisegajo Slovenke

 Letošnji trend pažev je vračanje v devetdeseta

Verjetno se vse še dobro spomnimo slavne frizure, ki jo je v seriji Prijatelji nosila Jennifer Aniston in so jo poimenovali frizura The Rachel. "Lasje segajo do ramen, konice so stanjšane in rahlo stopničaste, dodane pa so še plasti ob obrazu za uokvirjen izgled. Po drugi strani je priljubljen raven, topo odrezan paž, ki vedno izgleda urejeno, elegantno in minimalistično."

Jan pravi, da se barvno vračamo k naravnim, od sonca posvetljenim tonom, s čimer se trendi hladnejših tonov počasi umikajo. Še vedno prevladujejo naravno prelivajoči se balayage in tanjša pramena v mnogo toplejših, medenih in zlatih tonih. "Pri naravno temnih laseh lahko barvo popestrimo s karamelnimi tankimi prameni, ki se prelivajo iz naravne barve v svetlejšo. Priljubljeni postajajo tudi naravno oranžni in bakreni toni, ki se čedalje bolj pojavljajo na rdečih preprogah. Dokler so tehnike frizure dovršene in se v lastni koži počutimo dobro, pa se sicer po trendih ni potrebno ozirati."

Verjetno se vse še dobro spomnimo slavne frizure, ki jo je v seriji Prijatelji nosila Jennifer Aniston in so jo poimenovali 'The Rachel'.
Verjetno se vse še dobro spomnimo slavne frizure, ki jo je v seriji Prijatelji nosila Jennifer Aniston in so jo poimenovali 'The Rachel'.FOTO: Profimedia