Zadovoljna.si
mama in hči

Mama in jaz

Mama je zakladnica koristnih nasvetov

zadovoljna.si
19. 08. 2013 11.14
0

Odnos med mamo in hčerko je zagotovo eden tistih, ki nam ženskam lahko polepša vsakdan v vseh življenjskih obdobjih. Zaupnici, prijateljici in brezpogojni podpornici so besede, s katerimi najpogosteje opišemo to posebno vez, ki je ne more pretrgati nihče. Ni kaj, mama je pač ena sama in tega se še kako dobro zaveda tudi bralka Tjaša, ki nam je zaupala, da ji je mama vedno znala pravilno svetovati. Z malo sreče jo bo lahko razveselila s sladkim presenečenjem, kozmetičnimi izdelki ali čudovitim razvajanjem v dvoje – tokrat po žensko.

mati in hči
mati in hčiFOTO:
Moj odnos z mami, je nekaj najpomembnejšega v mojemu življenju, saj ne gre le za običajni odnos med materjo in hčerko. Mami je dejansko moja najboljša prijateljica, saj ji lahko zaupam prav vse. Vedno me bo podprla in mi znala svetovati. Menim, da bi bil takšen odnos zelo koristen za vse najstnice. Večina se jih namreč nekako boji svojih staršev, oziroma jim ne zaupajo vsega, kaj šele podrobnosti o težavah, v katerih se znajdejo.

Tudi sama sem v najstniških letih imela prijateljice, ki so imele s svojimi materami popolnoma drugačen odnos, kot jaz z mojo. Preživljale so težke čase, niso se imele na nikogar obrniti, ko so prišle domov s slabo oceno, jih je bilo strah govoriti o tem. Tudi ko so zašle v slabo družbo, jim nihče ni pravilno svetoval in jim povedal, kaj je prav in kaj ni. V najstniških letih so potrebni nasveti odraslih oseb, vendar nasveti v pravemu pomenu besede. Kot najstnik ne želiš slišati ukazovanja in grajanja; slišati želiš, da se lahko delno odločaš sam in da na poti potrebuješ nasvete.

Moj odnos je bil drugačen. Vedno je obstajala rešitev. Tudi če sem kdaj zašla v težave, mi je mami vedno dala vedeti, da obstajajo rešitve, da sta potrebna le pogovor in zaupanje. Ta dejanja so močno krepila najin odnos vse do trenutka, ko sem sama pri sebi spoznala, da obup ne obstaja, da je vedno nekje luč, ki ti sveti na poti, tudi če hodiš po zelo temačnih delih sveta.Mami mi je vedno rada svetovala, a na koncu sem se vedno odločila sama. Vedno si bom zapolnila njene besede : "Nikoli ni tako hudo, da se težav ne bi dalo rešiti"

Mamo sem potrebovala tako v najstniških letih, kot jo potrebujem še danes in jo vedno bom. Vedno znova se vračam po njene nasvete in tudi, če ji kdaj želim kaj zamolčati, ji ne morem, saj čutim, da je velik del mojega življenja ter da je le ona prava prijateljica, ki me ne bo nikoli zavrnila, izdala, ali prizadela. Hvaležna sem ji za ta odnos, saj sem s pomočjo njene prisotnosti in nasvetov postala to, kar sem.

Moje sporočilo vsem najstnicam je: zaupajte mamam, saj vam želijo le najboljše v življenju. Čeprav so včasih nekatere nekoliko bolj stroge, je to le zato, ker vas skušajo zaščititi.

Mama in jaz - Loacker
Mama in jaz - Loacker FOTO:

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478