Zadovoljna.si
Nosečnica

Mama in jaz

Želela je otroka, zato je hčerko prisilila v nosečnost

Z.M.
2013-08-20 08:08
8

Britanka v srednjih letih, ki je bila krušna mati trem posvojenim hčeram, si je obupno želela še četrtega otroka, zato je pristojne službe zaprosila za še eno posvojitev. Ker so ti njeno prošnjo zaradi neustreznega finančnega stanja zavrnili, se je odločila ubrati drugo, veliko bolj nehumano pot. Najstarejšo med svojimi tremi posvojenkami je prisilila, da se je pustila umetno oploditi s semenom, ki ga je mati preko spleta naročila v eni izmed danskih bank sperme.

Britanske oblasti so do presenetljivega odkritja prišle s pomočjo dokumentov, ki jih je nekdo anonimno poslal na britansko vrhovno sodišče, a je policija o primeru molčala vse dokler matere zaradi krutega ravnanja z otroki niso obsodili na pet let zaporne kazni. Mati je namreč na idejo o umetni oploditivi prišla v času, ko je bila njena najstarejša posvojenka stara 13 let. Glede na vsebino dokumentov, ki so jih javnosti posredovali sodniki, naj bi v dveh letih mati deklico kar šestkrat prisilila v umetno oploditev. Hčerka je zanosila, ko je bila stara 14 let, a je spontano splavila. Ponovno je zanosila pri 16-ih, tokrat se je plod razvijal normalno, zato je čez devet mesecev rodila zdravo deklico.

Želela je ugoditi materi

Mati je za nakup semena pri eni izmed bank sperme na Danskem v dveh letih zapravila kar 2.420 evrov, dokumenti, ki jih je medijem posredovalo sodišče pa razkrivajo, da naj bi pridobila celo ponarejene dokumente, s pomočjo katerih ji je banka donirala tolikšne količine semena. Posvojenka, ki je materi rodila hčerko, je na sodišču dejala, da ni želela imeti otroka, a je na koncu popustila, ker ima rada svojo krušno mamo. »Moja mama je zelo dominantna oseba in si vedno na vse kriplje prizadeva, da vse poteka tako, kot si je zamislila. In joj tistemu, ki ji pri tem stopi na pot,« je poroti s solzami v očeh zaupala psihično skrušena žrtev.

Vse je načrtovala

Premetena mati pa ni skrbno izdelala samo načrta za osemenitev, temveč je natančno določila tudi celotno ozadje dogajanja. Tako je morala hčerka ginekologu povedati, da je zanosila s čednim Avstralcem, ki ga je spoznala med njegovim obiskom Velike Britanije. Vanj naj bi se neskončno zaljubila in večkrat imela tudi spolne odnose. Ker je nosečnost potekala brez zapletov in je deklico na preglede ves čas spremljala mati, zdravnik ni posumil, da bi bilo lahko kaj narobe, saj število nosečih najstnic na Otoku v zadnjih letih strmo narašča.

Izdala jo je agresivnost

Skrbno izdelan in do potankosti dodelan materin načrt se je začel podirati v porodnišnici, tik po rojstvu otroka. Babice so dejale, da je mati postajala vse bolj agresivna in jih je poskušala prisiliti, da dojenček ne bi prišel v stik z njeno hčerko. »Ne želimo se navezati na to stvar,« naj bi mati zabrusila babicam in medicinskim sestram, ko so ji te predlagale, da bi novopešena mamica otroka dojila. »Jaz ga bom hranila po steklenički.« Mati naj bi poskušala hčerki preprečiti stik z novorojenčkom, ker se je bala, da se utegne ta preveč navezati nanj, sama pa ga je želela imeti popolnoma zase.

Poskušala je ukrasti otroka

Medicinske sestre reakcijam novopečene babice na začetku niso posvečale posebne pozornosti, ko pa je ta postala »vsiljiva in ukazovalna«, jim je situacija postala zelo sumljiva, ko pa so jo slišale, da se je posvojeni hčerki opravičila za vso bolečino in trpljenje, ki ga je morala prestati zaradi nje, so se odločile o nenavadnem dogajanju obvestiti vodstvo porodnišnice. Sumljivo žensko so začeli nadzorovati in ko je ta poskušala otroka ukrasti z oddelka, so jo prijavili oblastem. Z otroki obsedeno Britanko so zaprli in jo pred nedavnim obsodili na pet let zaporne kazni ter ji odvzeli pravico, da bi še kdaj posvojila otroka, deklicam pa so poiskali nov topel dom.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152