Zadovoljna.si
Čevlji v hladilniku - naslovna

Moda

Čevlje je postavila v hladilnik in rešila največjo težavo žensk po celem svetu

J.V.
07. 02. 2018 09.45
8

Preden nov par salonarjev odnesete do čevljarja in mu za delo plačate še več, kot ste odštele za čevlje, preizkusite ta preprost način, s katerimi jih lahko raztegnete in omehčate. V najslabšem primeru jih lahko še vedno odnesete do čevljarja, prodate ali podarite.

Vsaki se je že kdaj zgodilo, da je kupila par čevljev, komaj čakala priložnost, ko jih bo lahko obula, njihovo nošenje pa se je že po nekaj minutah spremenilo v pravo agonijo. To je za žensko zagotovo eno večjih razočaranj, k sreči pa za to obstaja rešitev.

Prozorne plastične vrečke napolnite z vodo. Ustrezati mora velikosti vaše obutve, zato bo najbolje, da vrečko napolnite, ko je ta že položena v čevelj. V izogib poplavi se raje odločite za dve ali tri plastične vrečke.

Ko se vrečka popolnoma prilagaja obutvi in jo razteza, jo skupaj s čevljem postavite v zamrzovalnik (tovrstna tehnika je primerna predvsem za salonarje in sandale). Tam jih pustite en dan. Postopek lahko ponavljate, dokler čevlji niso dovolj raztegnjeni.

V stiski s časom se lahko zanesete tudi na alkohol. V vsakem čevlju so namreč predeli, kjer nas čevelj še posebej žuli, zato jih lahko zmehčamo z nekaj kapljicami alkohola. Za lažje nanašanje uporabite vato, ki ste jo namočili v alkoholno raztopino. Pustimo jo učinkovati od 4 do 5 minut. Učinek alkohola bo najboljši, če ga bomo uporabili na usnju. Če se odločite čevlje nositi na boso nogo, bodite previdni, da ste brez ran, žuljev ali odrgnin. Alkohol sicer razkužuje, vendar na zelo pekoč način.

Čevlji v hladilniku
Čevlji v hladilnikuFOTO: Profimedia

 

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399