Zadovoljna.si
Obutev pomlad 2022

Moda

Čevlji, ki bodo to pomlad narekovali modne trende

J.V.
06. 04. 2022 05.00
0

Novo leto je odlična priložnost, da osvežite svojo garderobo in trendi obutve, ki jih prinaša pomlad, bodo naredili prav to. Po dveh sezonah, ko so bili oblikovalci povsem osredotočeni na oblačila za prosti čas in preživljanje časa doma, so trendi čevljev za pomlad 2022 pripravljeni na veliko vrnitev v zunanji svet.

Medtem ko robustni sandali in natikači s krznom – oboji so poklon modi v času karantene – ne gredo nikamor po zaslugi modnih hiš, kot so MaxMara, Hermes, Fendi in Loewe, pa se na modno sceno končno vračajo sandali in salonarji z visoko peto, ki bo to sezono deležna dodatne pozornosti. Z veseljem bomo še naprej nosile tudi cokle in platforme, čevlje s polno peto, ženstvene sandale s paščki, najbolj priljubljena oblika čevljev pa bo okrogla konica. 

6 modelov jaken, ki bodo 'in' to pomlad
Preberi še
6 modelov jaken, ki bodo 'in' to pomlad
Obutev za pomlad
Obutev za pomladFOTO: ASOS

Od čevljev s platformo do športnih sandalov – trendi čevljev za pomlad 2022 bodo vsak stajling dvignili na povsem nov nivo in osvežili vašo garderobo. Ne glede na to, ali želite svoji  najljubši midi obleki dati športen pridih ali pa svojim najboljšim kavbojkam dati retro pridih, ti trendi čevljev bodo nadgradili vsak vaš videz. Jasno je, da udobje ostaja prednostna naloga obutve za novo sezono, vendar je lepo videti, da oblikovalci sprejemajo barve, detajle in nove oblike, ko počasi zapuščamo zaprto življenje in se vračamo v družbo. 

PLATFORME

Priljubljena obutev iz 70. let prejšnjega stoletja se je vrnila na modne brvi. Sandali z debelo kockasto peto in sprednjim delom s platformo bodo namreč eden izmed najbolj vročih modnih trendov te pomladi. 

Obutev pomlad 2022
Obutev pomlad 2022FOTO: ASOS
To so najbolj priljubljene superge ta hip
Preberi še
To so najbolj priljubljene superge ta hip
Obutev pomlad 2022
Obutev pomlad 2022FOTO: ASOS

COKLE

Nekoč so bile cokle težka in neudobna obutev, kasneje pa so jih preoblikovali, da so postale bolj prijetne za nošenje. Če so bile na začetku narejene iz lesa, je sedaj lesen le še spodnji del obutve. Pred leti so bile modni hit tudi pri nas in medtem ko je večina nanje že pozabila, jim je Sarah Jessica Parker zvesta že vse od leta 1993. To pomlad ponovno prihajajo v modo.

ŠPORTNI SANDALI

Športni sandali, ki smo jih lahko opazili na modnih revijah priznanih modnih hiš, kot sta Chloe in Stella McCartney, so znova v središču pozornosti in kdo smo mi, da bi se pritoževali. Konec koncev gre za enega najbolj udobnih trendov, ki ni le moden, ampak tudi funkcionalen. Debeli podplati so ključen detajl in v kombinaciji z izjemno udobno neoprensko tkanino in funkcionalnimi velcro trakovi ti sandali poosebljajo našo željo po slogu in udobju.

Obutev pomlad 2022
Obutev pomlad 2022FOTO: ASOS
Mailing

Moda

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Obutev pomlad 2022
Obutev pomlad 2022FOTO: ASOS

BALERINKE

Pravo nasprotje visokih pet pa bodo to pomlad balerinke, ki se nikoli niso povsem poslovile iz mode. Eden od razlogov, zakaj bomo v prihajajočih mesecih spet več posegale po njih, je zagotovo udobje, ki ga nudijo in praktičnost. Kombinirate jih lahko praktično z vsemi kosi v vaši garderobi, pa naj gre za dolgo obleko ali vaš najljubši par elegantnih hlač. 

Obutev pomlad 2022
Obutev pomlad 2022FOTO: ASOS

'MULES'

Sandali s kvadratnim sprednjim delom oziroma čevlji mules bodo zagotovo eden izmed najbolj opaznih modnih trendov to pomlad. Glede na to da brez njih ni šlo že zadnji dve sezoni, smo prepričani, da ima marsikatera v svoji omari že vsaj en par teh priljubljenih natikačev. Trend natikačev se sicer nadaljuje od leta 2020, ko so za največji hit med obutvijo poskrbeli natikači s prešitim sprednjim delom, ki jih je podpisala modna hiša Bottegga Venetta.  Natikači z enim paščkom na sprednjem delu in nizko do srednje visoko peto pa to sezono prihajajo v živalskih potiskih in z bleščečimi detajli.

Obutev pomlad 2022
Obutev pomlad 2022FOTO: ASOS

MOKASINKE S KVADRATIM SPREDNJIM DELOM

Mokasinke so bile lani trend leta, brez njih pa kot kaže ne bo šlo niti v prihajajočih mesecih. Tudi tokrat bomo posegale po robustnejših modelih s še bolj kvadratno oblikovanim sprednjim delom. Navdih prihaja iz 90. let prejšnjega stoletja, če jih boste kombinirale s kratkim krilom s karo vzorcem, boste ustvarile modno kombinacijo, ki je bila takrat ena izmed najbolj priljubljenih. 

Mokasini
MokasiniFOTO: ASOS
Obutev za pomlad
Obutev za pomladFOTO: ASOS

UMETNO KRZNO

Po zelo priljubljenih krznenih copatih to pomlad na modno sceno prihajajo tudi krzneni salonarji in sandali. 

Obutev pomlad 2022
Obutev pomlad 2022FOTO: ASOS

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375