Zadovoljna.si
Poročna obleka

Moda

Poročne obleke, ki so 'in' letos

J.V.
02. 04. 2023 05.00
0

Če za prihodnje leto načrtujeta poroko in še nimate izbrane poročne obleke, potem ste zagotovo radovedne, kakšni so trendi za leto 2023. Saj veste, kaj pravijo, nikoli ni prezgodaj za načrtovanje.

Poročne obleke
Poročne obleke FOTO: Profimedia

Če ste mislile, da se morajo neveste danes še vedno držati napisanega pravila 'nekaj starega, nekaj novega, nekaj izposojenega in nekaj modrega', potem se motite. Danes je dovoljeno prav vse in tradicionalni poročni videz se je v zadnjih letih prilagodil stilu in okusu vsake neveste. Sledenje se tako sedaj odločajo za kratke poročne obleke, med barvami pa ni več samo belih odtenkov, ampak tudi drugi, celo črna barva. Pomembno ni namreč sledenje tradiciji in skrb za to, kaj bodo rekli drugi, ampak da se nevesta na ta dan počuti lepo in samozavestno. 

Če bi lahko teden poročne mode za leto 2023 povzeli z dvema besedama, bi bilo: tradicionalno nepričakovano. Modni oblikovalci, tako novi kot priznani, so namreč predstavili obleke s klasično estetiko, pomešano s pridihom modernosti in individualnosti. Klasične obleke A-kroja so bile nadgrajene in so vsebovale plasti razkošnega tila, medtem ko so bile tradicionalne obleke brez naramnic spremenjene in izdelane z bleščečimi detajli in lateksom.

90. leta

Nobeno presenečenje ni, da bodo 90. leta zavzela tudi področje poročnih oblek. Ta stil napoveduje minimalizem, sproščene variante poročnih oblek s tankimi naramnicami in zračna krila. Močno okrašene poročne obleke se bodo tako za nekaj časa umaknile, na modno sceno pa se bosta vrnila saten in čipka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Visoki ovratniki

Še en detajl, ki bo izstopal med trendi poročnih oblek za leto 2023 so visoki ovratniki in obleke v stilu, kot je tista, ki jo je na svoji poroki z monaškim princem nosila Grace Kelly. Za obleko z ovratnikom sta se odločili tudi valižanska princesa Kate Middleton, ko je izbrala kreacijo, pod katero se je podpisal Alexander McQueen, in Paris Hilton, ki je nosila prekrasno obleko s čipkastim zgornjim delom in visokim ovratnikom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Detajli iz perja

Če iščete poročno obleko, ki je hkrati modna in razkošna, si omislite takšno s perjastimi detajli. Vpadljive perjanice lahko povzdignejo silhueto poročne obleke, poleg tega pa dajejo zabaven in prazničen pridih. Prepustite se 'art decoju' z obleko, ki se prilega vašim oblinam in ima pernat rob, ali pa jo popestrite na sprejemu ali po zabavi s pernato 'mini' obleko. 

Nepričakovane tkanine

Ko pomislite na poročne obleke, običajno pomislite na obleke iz krepa, čipke, šifona, svile, tila in tafta. To sezono pa je bila v ospredju ustvarjalnost in oblikovalci so predstavili tkanine, ki jih običajno ne bi nikoli povezali s poročnimi. Zbirke Nadie Manjarrez in Houghton Katharine Polk so tako vključevale poročne obleke izdelane iz najlonskega organdija in lateksa; obleke, ki so narejene po meri za nevesto, ki resnično hrepeni po edinstvenem videzu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Til

Til in poročne obleke so bile vedno sanjska kombinacija, kolekcije za 2023 pa so prinesle novo partnerstvo s tem priljubljenim poročnim blagom. Oblikovalci so to sezono močno pozdravili til, saj so izdelali obleke, ki so v celoti narejene iz tila, in obleke z voluminoznimi krili iz tila.

Krajši kroji

Neveste, ki se pripravljajo na poroko v prihajajoči sezoni, si bodo omislile poročne obleke, ki bodo segale do gležnjev ali celo do kolen. Nekatere se bodo odločile za obleko z vintage pridihom, druge bodo sledile modernim modnim smernicam, zelo priljubljene pa bodo tudi obleke v stilu 'oversize' suknjiča, zlasti, ko gre za civilne poroke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Navdih  boudoirja

Od zapleteno oblikovanih steznikov do silhuet, ki objemajo telo, prihodnje leto bodo neveste pokazale, kaj pomeni biti hkrati senzualen in poročen. Številne znamke so premišljeno tvegale in na pisto poslale obleke, ki so bile v enaki meri seksi, lahkotne in klasično šik. 

Nežne barve

Čeprav poročno obleko povezujemo z belo barvo, pa se modni oblikovalci v zadnjem času vedno bolj poigravajo tudi z drugimi odtenki. Predvsem v zadnjem letu je bilo več tistih, ki so se odločile za slonokoščene, breskove tone, nežno roza ali starinsko zlato. Pastelni odtenki so sami po sebi sanjska izbira, medtem ko so drzni cvetlični potiski in kovinski odtenki kot nalašč za bolj drzne neveste.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Princeskine plesne obleke

Nikoli ne podcenjujte moči plesne obleke, še posebej, ko gre za poročne obleke. Iz sezone v sezono oblikovalci zagotovo vključujejo to tradicionalno silhueto v svoje kolekcije in tudi prihodnje leto ne bo prav nič drugače. Ne glede na to, kakšen je vaš poročni slog, so modne piste jeseni 2023 dokazale, da nikoli ne boste zgrešile, če se na svoj veliki dan počutite kot prava princesa na gala plesu. 

Obleke in kombinezoni

Kdo pravi, da mora vsaka nevesta izbrati obleko? Marsikatera se odloči za udobje in namesto obleke izbere kombinezon ali hlačno obleko, v kateri se lahko lažje giblje. Kombinezon lahko dodamo h krilu, tako da iz enega 'outfita' nastaneta dva, kar je še ena odlična izbira. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375