Zadovoljna.si
Prevelik dodatek elastana lahko vaše kavbojke naredi preveč ohlapne.

Moda

Zato ne bi smele nositi spranih kavbojk

J.V.
26. 01. 2020 08.10
0

Izbrati prave kavbojke za svoj tip postave, ni tako enostavno, kot se morda zdi na prvi pogled. Nekateri modeli kavbojk bodo lepo poudarili vašo postavo, v drugih pa boste videti katastrofalno. V nadaljevanju razkrivamo, kateri modeli kavbojk dodajo kilograme!

Prevelik dodatek elastana lahko vaše kavbojke naredi preveč ohlapne.
Prevelik dodatek elastana lahko vaše kavbojke naredi preveč ohlapne.FOTO: iStock

1. Žepi naj ne bodo preveliki

Kar priznajte, žepi so (če sploh) med zadnjimi karakteristikami, na katere ste pozorne ob nakupu džins hlač. To je velika napaka, saj lahko ravno žepi pomembno vplivajo na videz najbolj kočljivega dela ženskega telesa – bokov. Če želite doseči nasproten učinek in zmanjšati zadnjico, se odločite za diskretne žepe brez gumbov; tako na zadnjem kot na sprednjem delu kavbojk. 

V teh kavbojkah bo tvoja zadnjica seksi kot še nikoli!

2. Oprijete kavbojke niso najboljša izbira

'Skinny' kavbojke so najbolj oprijete, kar pomeni, da niso najboljša izbira za tiste z močnejšo postavo. V njih bo namreč prišel do izraza vsak dodaten kilogramček. Modni strokovnjaki zato priporočajo kavbojke s srednje visokim pasom in ravnimi hlačnicami ali tako imenovan 'boot leg' model kavbojk. Ta je razširjen pod koleni in z znižanim pasom na bokih. Primeren je za vse postave. Ker v kombinaciji z visokimi petami optično podaljša postavo, ga priporočamo tudi za močnejše postave. Pozorni moramo biti le na to, da „A“ linija ni pretirano razširjena, saj takrat dosežemo ravno nasprotni učinek, ker to optično skrajša noge.

Če že izbirate spran model kavbojk, naj bo ta nekoliko bolj spran v predelu stegen in nekoliko temnejši odtenek okoli pasu.
Če že izbirate spran model kavbojk, naj bo ta nekoliko bolj spran v predelu stegen in nekoliko temnejši odtenek okoli pasu. FOTO: iStock

3. Izogibajte se trendu spranih kavbojk

Zelo priljubljene hlače s prelivajočim oziroma beljenim tiskom so v modnem svetu sprožile pravo malo revolucijo. A sprane kavbojke lahko hitro dodajo kilograme in vas naredijo širše, kot v resnici ste. Priporočamo vam, da izberete kavbojke, ki imajo nekoliko višji pas, barva pa naj bo temnejša. Če že izbirate spran model kavbojk, naj bo ta nekoliko bolj spran v predelu stegen in nekoliko temnejši odtenek okoli pasu.

4. Naj ne bodo preveč elastične

Prevelik dodatek elastana lahko vaše kavbojke naredi preveč ohlapne. Še posebej problematična sta predela okrog pasu in v bokih, saj vas lahko hitro vizualno razširita, česar pa si nobena ne želi. Zato je najboljši nasvet, ki vam ga lahko ponudimo, da pred vsakim nakupom pogledate na nalepko in v primeru, da je vsebnost elastana večja od dveh odstotkov, še enkrat premislite, preden jih dokončno kupite. Čeprav si morda mislite, da se boste v njih počutile bolj udobno, to ni čisto res, saj vas lahko prevelika 'povešenost' zmoti bolj, kot si predstavljate. Le pomislite, kako se počutite, ko se vam povesi koža. Podobno je z džins hlačami, zato se odločite za take, ki se bodo prilegale ves čas, ne zgolj do prvega pranja v pralnem stroju.

'Skinny' kavbojke so najbolj oprijete, kar pomeni, da niso najboljša izbira za tiste z močnejšo postavo.
'Skinny' kavbojke so najbolj oprijete, kar pomeni, da niso najboljša izbira za tiste z močnejšo postavo.FOTO: iStock


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375