Zadovoljna.si
Freywille nakit

Moda

Zato je ta modni dodatek nekaj posebnega

Ma.K.
09. 04. 2024 12.29
0

V dobi masovnega potrošništva je težko najti edinstven osebni slog, po katerem bi nas ljudje prepoznali. Večina žensk se tako izgubi v poplavi trendov, ki jih pogosto niti ne čutijo zares, a jim pač sledijo, ker ne vidijo druge možnost. A te obstajajo, le da se je včasih treba nekoliko potruditi, da jih najdete. Zato danes predstavljamo zgodbo edinstvenega nakita, ki ne sledi trendom, temveč očara s svojo umetniško zasnovo in brezčasno eleganco.

Modni dodatki so pogosto tista pika na i, ki naš 'outfit' povzdigne na novo, višjo raven. Ravno zato je še kako pomembno, da so skrbno izbrani in imajo neko dodano vrednost. Še posebej, ko govorimo o nakitu – ta je namreč še posebej privlačen za oči okolice. Ponudba na trgu je ogromna, na voljo so tako trendovski kot sezonsko pogojeni kosi različnih stilov, tako da lahko res vsaka najde nekaj zase. 

A zares pravo vrednost ima nakit, ki je brezčasen, večen. Tak, ki ga lahko nosite v vseh obdobjih življenja in ob najrazličnejših priložnostih ter se ob tem prepričane, da ne bo ostal neopažen. Tovrstnih kosov ni mogoče dobiti v vsaki bolje založeni trgovini, prav tako ne stanejo le nekaj evrov, a prepričani smo, da bi morala vsaka dama imeti doma vsaj en komplet uhanov, verižice in prstana, s katerimi bi jemala dih in izražala svojo pristno ženstvenost.

Ko se srečata umetnost in sodoben dizajn

Freywille predstavljajo unikatni in luksuzni kosi nakita, ki so ročno izdelani iz žganega emajla, umetniško poslikani in okrašeni s 24-karatnim zlatim prahom.
Freywille predstavljajo unikatni in luksuzni kosi nakita, ki so ročno izdelani iz žganega emajla, umetniško poslikani in okrašeni s 24-karatnim zlatim prahom.FOTO: Arhiv naročnika

Edinstvene umetnine zahtevajo svoj čas in običajno nastajajo v podjetjih, ki se ponašajo z bogato tradicijo. V središču Dunaja denimo že od leta 1951 z največjo skrbnostjo in posebno ljubeznijo izdelujejo nakit pod blagovno znamko Freywille. Gre za unikatne in luksuzne kose, ročno izdelane iz žganega emajla, ki je umetniško poslikan in okrašen s 24-karatnim zlatim prahom. Predstavljajo izvirno, drugačno in posebno, vrhunsko kombinacijo umetnosti in sodobnega nakita, nad katerim se navdušujejo tako ljubitelji umetnosti in prefinjene estetike kot tudi oboževalke kakovostne mode po vsem svetu. 

Freywille je razvil tehnologijo, ki nadaljuje tradicijo ročno poslikanega emajla, kot so ga delali v 18. stoletju miniatur na pečenem emajlu. To je bila izjemno draga tehnika, ki so jo konec 18. stoletja opustili, saj tako dragih del ni bilo mogoče prodajati. Vsaka barva je bila nanesena ročno in je morala biti posebej pečena na točno določeni temperaturi. Žganje emajla je namreč vrhunska obrt, ki zahteva stoodstotno natančnost. Pri Freywille so šli korak dlje in razvili posebno visokokakovostno tehniko žganja emajla, ki vključuje zlitje 18kt zlata v prahu s pečenim emajlom, kar daje vsakemu kosu nakita izjemno obstojnost in sijaj. Razvoj ene kolekcije traja do dve leti in poleg izdelave vključuje tudi podrobno raziskovalno delo.

Posebnost tega nakita je v tem, da se v svoji pristni umetniški zasnovi s svojimi razkošnimi in barvitimi motivi zgleduje po mojstrovinah slikarskih mojstrov, kot so Claude Monet, Gustav Klimt, Hundertwasser, Vincent Van Gogh, Paul Gauguin, Sophie Tauber Arp in Alphonse Mucha. Njihova filozofska sporočila, občutja in življenjske vrednote so vtkani v edinstveno kombinacijo umetnosti in sodobnega nakita, da lahko bodoči lastniki teh miniaturnih umetnin uživajo v kompoziciji, ki prebuja pozitiven pogled na življenje in svet prave romantike, estetike in popoln stil. 

Posebnost Freywille nakita je v tem, da se v svoji pristni umetniški zasnovi s svojimi razkošnimi in barvitimi motivi zgleduje po mojstrovinah slikarskih mojstrov.
Posebnost Freywille nakita je v tem, da se v svoji pristni umetniški zasnovi s svojimi razkošnimi in barvitimi motivi zgleduje po mojstrovinah slikarskih mojstrov. FOTO: Arhiv naročnika

Ko se v strasti do umetnosti in kulture združita finančni in pravni svetovalec ter kreativna umetnica

Zgodba nakita Freywille sega daleč v leto 1951, ko je Michaela Frey odprla atelje nakita. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja se ji je kot finančni in pravni svetovalec pridružil Friedrich Wille, ki se je po smrti Freyeve v 80. letih prejšnjega stoletja odločil za nakup podjetja in postal njegov edini lastnik. Angažiral je mlado ekipo akademsko izobraženih umetnikov, zlatarjev in strokovnjakov za fino emajliranje pod kreativnim vodstvom nadarjene Simone Grünberger, ki je pozneje postala njegova žena, in s svojo naklonjenostjo do umetnosti, kulture, potovanj in hedonizma ustvaril globalno uspešno in svetovno priznano podjetje Freywille. 

Uvod v umetniško revolucijo je predstavljala kolekcija Avantgarde, ki so jo navdihnili geometrijski vzorci in je bila predhodnica iskanja in uveljavljanja novih slogov in tehnik v umetnosti. Leta 1986 je sledila kolekcija Tropic, ki sta jo navdihnili eksotična tropska flora in favna, uteleša pa močno človeško željo po potovanju, nato pa še zbirke Modern Art leta 1988, Nature 1990, Egypt 1991 in Art Nouveau leta 1994. Z zbirko Contemporary Art, zbirko domiselnih geometrijskih motivov, ki simbolizirajo raznolikost in gosto poseljenost mest, so umetniki Freywille leta 1999 ustvarili poklon Velikemu jabolku, kjer je umetnost barvit del vsakdana.

Po navdih v svet svetovno znanih slikarjev in arhitektov

Brezčasna umetnost v posameznih kosih nakita je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja pritegnila tudi fundacijo Claude Monet, ki je predlagala, da bi ustvarili kolekcijo na temeljih mojstrovin slavnega francoskega slikarja iz časa impresionizma. Zagnani ekipi Freywille je bila ideja všeč, rezultat pa je bila kolekcija Hommage à Claude Monet leta 1996. Podobno se je nato ponovilo s češkim slikarjem in oblikovalcem Alphonsom Mucho, s slavnim avstrijskim slikarjem in arhitektom Friedensreichom Hundertwasserjem ter mojstrom dekorativne umetnosti Gustavom Klimtom. 

V zadnjih desetih letih se Freywille po toliko čudovitih zbirkah, ki so jih navdihnili veliki umetniki, posveča tudi filozofskemu razmišljanju o življenju. Tako je nastala kolekcija Ode to Joy of Life, v dizajn katere so vtkane vrednote, ki jih denar ne more kupiti, kot sta neskončna ljubezen ali uživanje v majhnih stvareh. Ob kolekciji Magic Sphinx, navdihnjeni s starimi civilizacijami, obstaja tudi zanimiv razlog, zakaj je bilo to mitološko bitje izbrano za logotip Freywille. Simone Grünberger-Wille ga je namreč izbrala zato, ker kot simbol uteleša enega najstarejših sanj človeštva in predstavlja upanje, sanje ter moč ustvarjalnosti.

Obiščite butik Freywille na Ciril-Metodovem trgu v Ljubljani in izberite prefinjen nakit, s katerim boste svoj 'outfit' dopolnile z izjemno prefinjenostjo in brezčasno eleganco.
Obiščite butik Freywille na Ciril-Metodovem trgu v Ljubljani in izberite prefinjen nakit, s katerim boste svoj 'outfit' dopolnile z izjemno prefinjenostjo in brezčasno eleganco. FOTO: Arhiv naročnika

Privoščite si brezčasen, prefinjen kos nakita – ker si zaslužite! 

Do danes je bilo tako ustvarjenih približno 20.000 različnih dizajnov nakita, a vedno le v majhnih količinah, ponavadi zgolj nekaj sto primerkov. Prodajna mreža Freywille, ki jo sestavljajo luksuzni butiki na najatraktivnejših lokacijah svetovnih metropol, sega v kar 35 držav na štirih celinah. Neverjetne umetnine različnih kolekcij umetniško načrtovanega in precizno izdelanega nakita Freywille si lahko ogledate tudi pri nas, v samem središču stare Ljubljane, na umetniško navdihnjenem Ciril-Metodovem trgu, in svojo kolekcijo nakita obogatite s prefinjenimi brezčasnimi umetniškimi kosi, s katerimi boste poudarile svojo gracioznost in privlačnost, predvsem pa svojo notranjo moč in naravnanost.

Nakit Freywille je eleganten, značilen in ima trajno vrednost. Vsak kos je majhna unikatna umetnina, ki slavi humanizem, ustvarjalnost in veličastnost življenja, ki izhaja iz obilja lepih človeških čustev. Slovi po svoji drugačnosti in posebnosti, energijo in navdih pa črpa iz zvestobe čudoviti tradiciji, katere delček lahko postanete tudi vi. Zato obiščite butik Freywille na Ciril-Metodovem trgu v Ljubljani in izberite prefinjen nakit, s katerim se boste poklonile tradiciji in umetnosti ter svoj 'outfit' dopolnile z izjemno prefinjenostjo in brezčasno eleganco. 

 

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399