Zadovoljna.si
Kopalke

Moda

Takšne kopalke bomo nosile to poletje

Špela Zupan
06. 06. 2022 05.00
0

Močnejše sonce, toplejši in daljši dnevi, mesec ljubezni ... Navedeno nakazuje na nezadržno približujoče se vroče poletje in vse že komaj čakamo brezskrbno ležanje na plaži, ob morju, bazenu ali jezeru v senci z osvežilno pijačo v roki. Za še bolj popolno sliko manjkajo samo še najlepše kopalke.

Vsaka ima svoj stil in okus, ki ji najbolj prija in pristaja, seveda pa tako kot vsako leto tudi v modni svet kopalk prihajajo novosti. Med materiali so v luči podnebnih sprememb in vse večjega ekološkega zavedanja čedalje bolj priljubljeni okolju prijazni iz recikliranega blaga. Potiski bodo v poletju 2022 cvetlični, barve pa različne, živahne in v umirjenih tonih, kot sta bela in sivo vijolična, je nanizala slovenska modna oblikovalka Barbara Franjić

5 modelov kopalk, ki bodo najbolj vroč trend poletja
Preberi še
5 modelov kopalk, ki bodo najbolj vroč trend poletja
Barbara Franjić
Barbara Franjić FOTO: osebni arhiv

Obenem se ohranjajo nekateri ženstveni zdaj že zimzeleni trendi, ki so tako zelo super, da bi jih bilo žal kar tako ovreči. V zadnjih letih so tako denimo izjemno lepi zanimivi izrezi tako dvo- kot enodelnih kopalk, pisani vzorci in raznorazne barve. "Tako kot lansko leto so tudi letos v ospredju bikinke s podaljšanimi trakci, ki si jih lahko poljubno zavežete okoli pasu ali vratu. Zadnja leta je izjemno priljubljen tudi višji pas na spodnjem delu kopalk, saj pristaja različnim postavam in lahko z njimi prikrijemo kakšno morebitno nepravilnost," je pojasnila.

Vsaka izmed nas se lahko poigra in pusti lastni domišljiji svojo pot. Vse smo lepe in najbolj smo privlačne, ko smo samozavestne. Zatorej izberite kopalke, ki so vam všeč in jih boste z veseljem nosile. Sprejmite, da smo različne in da imamo različne okuse, ki jih med drugim prilagajamo tudi glede na starost. Mlajše so lahko večinoma bolj drzne, saj jim pristaja skorajda vse, medtem ko smo malce starejše praviloma bolj umirjene in pogosteje izbiramo med modeli, ki več zakrijejo. "Vsekakor pa je prav, da vsaka posluša sebe in izbere model, v katerem se dobro počuti," je prepričana modna oblikovalka.

Ženska v kopalkah
Ženska v kopalkahFOTO: iStock

Obenem je pametno poznati tudi smernice, katere oblike kopalk najbolj pritičejo določenemu tipu postave. Smiselno jih je upoštevati, da boste resnično poudarile prednosti in skrile morebitne pomanjkljivosti ter zasijale v vsej svoji lepoti. Barbara Franjić denimo ženskam z ožjimi rameni in široki boki svetuje bikini komplet s spodnji delom z višjim pasom, medtem ko ženski s širšimi rameni in ožjimi boki priporoča enodelne kopalke ali bikini s slip spodnjim delom. Če imate žensko idealno postavo peščene ure, si lahko privoščite vse modele, pri čemer lahko vse vaše prednosti najbolje poudarite v bikiniju. Deški postavi bodo najbolje pristajale enodelne kopalke, v katerih je po navadi tudi bolj udobno nosečnicam. Čeprav lahko  slednje seveda nosijo tudi bikinke, pri čemer pa naj bodo po nasvetu modne oblikovalke še posebej pozorne pri izbiri prave velikosti.

V najlepših kopalkah boste še bolj zasijali ob skrbni izbiri modnih dodatkov, s katerimi lahko resnično dopolnite celoten videz za plažo. Barbara Franjić prisega na okolju prijaznejše, kot so denimo lesena sončna očala, pleteni cekarčki iz ramije, slamniki s širokimi krajci, ki bodo ščitili pred premočnim soncem. Vse lahko popestrite z vsestransko, barvno usklajeno rutico in kaftanom. Seveda ne pozabite na sončno kremo z visokim zaščitnim faktorjem, da vas ne bo (o)peklo.

Tako torej, zdaj imate izgovor, da si omislite nove kopalke, ki jih nujno, nujno, nujno potrebujete. Samo z njimi na sebi boste namreč pripravljene na poletne dopustniške vroče dni, ko bodo vaša edine skrbi skozi dan zaplavati ali ne zaplavati, se zaščititi s faktorjem 30 ali 50, si privoščiti sladoled ali raje ledeno pijačo. In ne obremenjujte se preveč s trendi, temveč nosite, kar je vam všeč – najsi bodo to dvo- ali enodelne kopalke, ki veliko ali pa čisto malo prikrivajo. Izbire je ogromno in vsaka lahko najde nekaj popolnega samo zase.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399