Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Moda

Štiri vrste večernega poletnega ličenja

Z.K.
10. 08. 2012 11.19
0

Ženske se rade ličijo in na ta način poudarijo svojo lepoto. Čez dan velja, da se ličite minimalno, za večerne izhode pa si lahko privoščite drznejši videz in močnejši make up. Poletje je čas živih barv, zato jih pričarajte tudi na svojih očeh, predvsem pa si upajte eksperimentirati.

Ombre tudi na očeh

Poletje je čas barv, zakaj jih torej ne bi nanesle tudi na svoje oči. Izberite svoj najljubši odtenek senčila in ga nanesite na veko. Najbolj pigmentiran naj bo tik ob liniji trepalnic, proti obrvem pa naj bledi. Za močnejši odtenek gobico pomočite v vodo in šele nato v senčilo. Na modni reviji blagovne znamke Alice & Olivia je bilo mogoče videti tovrstno ličenje v turkiznem odtenku v kombinaciji z močno poudarjenimi trepalnicami. Za bolj poudarjene oči tik ob trepalnicah narišite še linijo s črnim tekočim črtalom.

Izberite rdeče senčilo

Na modni reviji Donne Karan je bilo mogoče videti drzno ličenje, ki narekuje barvo po celi veki. Izberite temno rdeč oziroma bordo odtenek senčila in ga kar s prstom nanesite po celi veki. Za moden videz naj bo preostali del obraza naličen minimalno. Poskrbite za brezhibno podlago, na ustnice pa nanesite brezbarven glos. Zraven oblecite črna oblačila.

Poudarite obrvi

Močne obrvi so bile tako kot ličenje v slogu mačjih oči priljubljene že v 60. letih, zdaj pa se vsako sezono vračajo. Tiste, ki že imate močne obrvi, jih s senčilom v odtenku obrvi le še dopolnite in izpopolnite. Vsekakor pa si zapomnite, da mora celotno ličenje z obrvi "sodelovati" in se z njimi skladati. Z ličenjem tako ne pretiravajte, tik ob zgornjih trepalnicah nanesite tanko linijo črnega tekočega črtala, na veke pa nanesite le malo diskretnega senčila. Prav tako je pomembno, da so obrvi urejene, zato ne pozabite na gel, ki jih obdrži na pravem mestu.

Ste za preprosto?

Včasih je najbolj drzno ravno to, da greste ven skoraj nenaličene. Ko se odločite za tovrsten podvig, oblecite žive barve. Poskrbite za brezhibno mat podlago, na ustnicah pa uporabite šminko v "nude" odtenku. Na veke nanesite rahlo obarvano senčilo prav tako v "nude" odtenku, namesto črnega črtala pa lahko uporabite koralno obarvano barvico z bleščicami oziroma senčilo. Barvo nanesite tik ob trepalnicah na zunanjem delu očesa, kot da bi se želele naličiti v mačjem slogu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368