Zadovoljna.si
Našminkane ustnice

Lepota

6 pravil, kako nositi močne barve šminke

Z.K.
07. 03. 2020 19.01
0

Žive in močne barve na ustnicah lahko vidimo na modelih v revijah, na modnih brveh, vse bolj pogosto pa tudi na ulicah. Nekatere ženske obožujejo te barve, še bolj so všeč umetnikom ličenja. Vendar pa je pri tem trendu treba upoštevati nekaj dejavnikov, sicer se iz modne navdušenke lahko hitro prelevite v pustno šemo.

1. Na prvem mestu je samozavest!

Najprej izberite primeren odtenek. Če želite narediti bolj resen vtis, se odločite za rdečo, za bolj razigranega pa izbirajte med koralnimi odtenki in uporabite oranžno. Barve z modro osnovo pristajajo skoraj vsem ženskam, še posebej pa rjavolaskam. Barve z rožnato osnovo so najbolj primerne za plavolaske in rdečelaske. Tudi oranžni odtenki so najbolje videti na plavolaskah. Vsekakor barvo izbirajte tudi glede na svoje razpoloženje, saj je najpomembnejša ravno samozavest.

 

Najprej izberite primeren odtenek.
Najprej izberite primeren odtenek. FOTO: iStock

2. Odtenka naj se ujemata!

Najprej ustnice obkrožite po zunanji liniji s svinčnikom. Odtenek naj se popolnoma ujema z odtenkom šminke. Nato ustnice pobarvajte in šele nato nanesite šminko. Na ta način si boste zagotovile daljšo obstojnost šminke.

3. Poudarite le eno ...

Poznavalke ličil in ličenja ste s pravilom 'manj je več' že seznanjene. Tako velja, da poudarite le ustnice ali oči in ne obojega hkrati. Pri živo poudarjenih ustnicah bi z močno naličenimi očmi odtegnile pozornost z ustnic, prav tako bi lahko kaj hitro bile videti kot pustna šema. Na veke lahko morda nanesete le črno tekoče črtalo in tako optično dvignete oči. Uporabite lahko tudi maskaro, nikar pa se ne odločite za vpadljiva senčila: temna ali pa živih barv.

Umetnica ličenja razkriva trik za dolgo obstojnost šminke
Preberi še
Umetnica ličenja razkriva trik za dolgo obstojnost šminke

4. Poskrbite za bel nasmeh

Znano je, da rdeči odtenki na modri osnovi zobe optično naredijo bolj bele. Medtem ko lahko s koralnimi odtenki dosežete ravno nasprotno, zobje so lahko videti bolj rumeni. Tako bodite previdne pri izbiri barve ali pa poskrbite za svetleče bele zobe.

Kadar želite pozornost preusmeriti na ustnice, morate zanje ustrezno poskrbeti.
Kadar želite pozornost preusmeriti na ustnice, morate zanje ustrezno poskrbeti.FOTO: iStock

5. Hranite jo v hladilniku

Četudi bo vaš partner morda mislil, da se vam je zmešalo, šminko vedno hranite v hladilniku. Na ta način boste podaljšale njeno življenjsko dobo, prav tako jo boste lažje nanašale. Kadar je šminka ohlajena, je nanos lahko lepši in bolj natančen.

6. Ustnice naj bodo negovane

Kadar želite pozornost preusmeriti na ustnice, morate zanje ustrezno poskrbeti. Pred nanosom šminke jih tako nežno zdrgnite z zobno krtačko ter se znebite odmrlih celic. Zatem nanesite še debelo plast balzama za ustnice ali pa se odločite za bolj naravno različico in uporabite olivno olje. Ko se to dodobra vpije, lahko začnete ličenje.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493