Zadovoljna.si
Svojo kožo negujte z naravnimi preparati in zaupajte svoji presoji. Včasih kozmetičarka ali dermatolog nista najboljša izbira.

Moda

Adijo mozolji!

S.O.
21. 02. 2010 19.13
0

Zopet je tu! Pojavil se je prav na sredini vašega čela in vas zasleduje na vsakem koraku. Če se ga dotaknete, se ta samo še poveča in na pomoč pokliče svoje prijatelje. Zahrbtnega obiskovalca se znebite hitro in učinkovito!

Svojo kožo negujte z naravnimi preparati in zaupajte svoji presoji. Včasih kozmetičarka ali dermatolog nista najboljša izbira.
Svojo kožo negujte z naravnimi preparati in zaupajte svoji presoji. Včasih kozmetičarka ali dermatolog nista najboljša izbira.FOTO: iStockphoto
Ne glede na naša leta, se mozolji ali akne pojavljajo v trenutkih, ko jih najmanj potrebujemo. Na njihov nastanek ne vpliva le hrana, temveč tudi struktura kože, stres in življenjski slog. Nekateri se z njimi bojujejo celotno mladost ali kar celo življenje. Če na nastanek mozolja ne znamo reagirati, lahko s stiskanjem in drgnjenjem kožo pripeljemo do okužbe in do brazgotine. Ko se torej naslednjič na vašem obrazu pojavi nepovabljeni obiskovalec, brez panike, še je rešitev!

Mozolji nastanejo zaradi stresa, prehrane, strukture kože in življenjskega sloga.
Mozolji nastanejo zaradi stresa, prehrane, strukture kože in življenjskega sloga. FOTO: iStockphoto

Problematična mastna in tanka koža

Prvo pravilo se glasi: Izogibajte se agresivne kozmetike! Brezglavo menjavanje kreme, tonika in drugih preparatov, ki naj bi preprečili nastajanje mozoljev, bo vaši koži povzročilo več škode kot koristi. Bolj kot dragim znamkam in njihovim 'čudežnim' pripravkom zaupajte naravnim sestavinam izdelkov. Izdelek zavrnite v trenutku, ko vidite, da ta vsebuje alkohol. Tudi če dobite alkoholno raztopino pri osebnem zdravniku, se zavedajte negativnih posledic uporabe. Mozolj bo sicer odstranjen, vendar se bo ob pogosti uporabi vaša koža začela upirati. Njena povrhnjica bo postala izsušena, brez leska in najhuje – na koži se bodo pojavile brazgotine, ki jih boste lahko trajno odstranili le z dragim laserskim posegom.
 

Dermatolog, kozmetičarka ali lastna izbira?

Strokovna pomoč je sicer dobrodošla, vendar vseeno ne pustite, da bo vaša koža popolnoma prepuščena njihovim rokam, saj svoj obraz in področja, kjer nastajajo mozolji, najbolj poznate prav sami. Le vi ste tisti, ki veste, kaj vsak dan zaužijete, kakšen je vaš način življenja, predhodne izkušnje in kozmetika, ki jo uporabljate. Zato pazljivost ni nikoli odveč.
 

Kaj izbrati?

Na nepravilnosti, akne in mozolje ima najboljši vpliv beli riž, sivka in zeleni čaj. Vse te sestavine pomirjajo kožo – riž in zeleni čaj ju prijetno matirata in osvežita, sivka pa ohranja njeno ravnovesje. Najbolj pomembno je, da so izdelki karseda naravni. Tekočine lahko kupite v lekarnah ali specializiranih trgovinah, v katerih prodajajo naravno kozmetiko. Potrebna je tudi pazljivost pri nanašanju tonika ali čistilnega mleka. Izdelka namreč ne drgnite po koži, temveč ga nanesite na vato ter z njo nežno namažite prizadeta mesta. Uporabite več različnih vat in ne raznašajte bakterij po celem obrazu.

Mozolj – ga lahko stisnem?

Marsikdo bi rekel ne, vendar se vsi zavedamo, kako težko se je zadržati. Če njegova sredina postane bela, vzemite iglo in jo dobro razkužite. S konico prebodite prizadeto mesto in mozolj nežno iztisnite. Prizadeto mesto očistite s tonikom. Če ga želite zakriti, uporabite majhen trik. Sprva ga obarvajte z zelenim korektorjem, ki bo prekril rdečico, nato pa čez nanesite za odtenek svetlejši korektor. Vse skupaj utrdite še s slojem pudra v kamnu.

Uporabljajte le naravno in nežno kozmetiko.
Uporabljajte le naravno in nežno kozmetiko.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413