Zadovoljna.si
Rachel Freire - 5

Moda

Bizarno! Oblekla se je v kravje seske ...

Z.K.
28. 09. 2011 15.22
6

Britanska modna oblikovalka Rachel Freifre je na pravkar minulem tednu mode v Londonu s svojimi kreacijami med ljudmi povzročila veliko zgražanja. Oblikovala je provokativno obleko, narejeno iz 3000 kravjih seskov, ki se je mnogim zdela milo rečeno neokusna.

Rachel Freire - 5
Rachel Freire - 5 FOTO:

Povzročila je ogorčenje

Ko se je Lady Gaga pojavila v obleki, narejeni iz surovega mesa, je sprožila mnogo zgražanja. Še večje ogorčenje je povzročila britanska oblikovalka Rachel Freifre, ki je na londonskem tednu mode predstavila oblačila, narejena iz usnja in 3000 kravjih seskov, ki jih je oblikovala v elegantne cvetove. Največ zgražanja je povzročila do tal segajoča ženska obleka.

Britanka se zagovarja

Zagovorniki živalskih pravic so se po predstavitvi kolekcije, imenovane "Nippleocalypse", ki je do zdaj ena izmed najbolj provokativnih linij oblačil 32-letne oblikovalke, kaj hitro oglasili in izdelke označili za odvratne in neprimerne. Rachel je v svoj zagovor povedala, da bi material, ki ga uporablja pri izdelavi oblačil, sicer končal na odpadnem kupu, zato je njena vest popolnoma čista. "Usnje, ki ga uporabljam, je stranski proizvod mesne industrije, seski pa so stranski produkt proizvodnje usnja," pojasni Britanka. "Temu, kar počnem, se pravi recikliranje. Ljudje, ki kritizirajo moje delo, očitno nimajo pojma o tem, kolikšna količina usnja gre na dan v nič," še doda.

Zgodovinski kostumi in futuristične podobe

Rachel je sicer samoukinja v modnem oblikovanju, svojo znamko pa je ustanovila leta 2009. Navdih za ustvarjanje črpa predvsem iz zgodovinskih kostumov, kar kombinira s futurističnimi podobami. Za dramatičnimi silhuetami in dekadentnimi okraski se skrivajo nosljivi, ženstveni in kakovostni kosi oblačil, ki se prilegajo ženskim telesom. Ustvarjalna oblikovalka je sicer že sodelovala z zvezdnicami, kot so Christina Aguilera, Courtney Love in Beth Ditto.


 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413