Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Moda

Prosojno v poletje 2013

M.K.
30. 10. 2012 14.34
1

To, da zna biti moda še kako nepredvidljiva in drzna, smo že vedeli, a se je na poljskem tednu mode še enkrat več izkazalo, da znajo modni oblikovalci vedno znova presenetiti. Dawid Tomaszewski, ki je nekaj modelov spomladanske kolekcije sicer že predstavil na tednu mode v Berlinu, je tokrat naravnost osupnil občinstvo. Njegovi modeli so se po modni pisti namreč sprehajali v vpadljivih prosojnih kreacijah, ki so prisotnim modnim navdušencem ponudile pogled na njihova gola telesa. Bomo torej naslednje poletje res nosile tako 'lahna' in skorajda nevidna oblačila?

Mesto Lodž v osrčju Poljske je bilo pretekli teden središče modnega sveta. Domači modni oblikovalci so namreč predstavili modne smernice za pomlad in poletje 2013. Če je verjeti njihovemu instinktu, bomo naslednje poletje precej gole. Na modnih revijah smo namreč lahko videli ogromno prosojnih materialov, ki so sicer izredno zapeljivi, vendar pa roko na srce velikokrat razkrivajo več, kot bi si želele.

Med dvema revijama je svoje kreacije nekoliko 'popravil'

Poljski modni oblikovalec Dawid Tomaszewski se je s svojo kolekcijo za pomlad in poletje 2013 sicer že predstavil na tednu mode v Berlinu, pred dnevi pa so njegove kreacije lahko občudovale tudi modne navdušenke (in navdušenci) v poljskem Lodžu. A tisti, ki so si ogledali obe kolekciji, so po drugi reviji lahko ugotovili, da je Poljak nekoliko 'popravil' svoje kreacije in številnim odvzel še tisto malo tkanin, kar jih je bilo. Pri ustvarjanju drzne kolekcije naj bi ga inspirirale portugalske okrasne ploščice in kitajsko gledališče. V enem izmed intervjujev je nemškim medijem zaupal, da so mu všeč ljudje, ki vedo, kaj hočejo, zato se je lotil oblikovanja oblačil za samozavestne ženske, ki imajo jasno predstavo o življenju in niso podvržene sanjarijam.

Samozavest in drznost

Tomaszewskijeva ženska je torej drzna, samozavestna in z obema nogama trdno na tleh. Je realistka, ki si bo naslednjo pomlad in poletje upala pokazati svoje telo – in to detajlno. Nekatere njegove kreacije so namreč zasnovane tako, da ne skrivajo niti bradavičk in zadnjice. A oblikovalec je priznal, da je tak slog izbral predvsem in samo za modno pisto: v resničnem vsakdanu pa damam vsekakor svetuje, da pod prosojne majčke, hlače in oblekice oblečejo zapeljivo spodnje perilo v enakih barvnih kontrastih: torej različnih odtenkih rjave in bele barve ter v naravnih in peščenih tonih.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413