Zadovoljna.si
Burberry je znamka, ki se ne želi primerjati z drugimi. Zase pravijo, da so še najbolj podobni Applu – so samosvoji in inovativni.

Moda

Burberryjeva motoristka prihodnosti

S.O.
29. 09. 2010 18.50
0

Britanska modna znamka z značilnim karo vzorcem je na londonskem tednu mode presenetila z drzno, barvito in luksuzno kolekcijo, pod katero se je tudi tokrat podpisal Christopher Bailey. Burberryjevo modno revijo so si iz prve vrste ogledali mnogi zvezdniški obrazi, revijo pa so prenašali tudi v živo preko spleta.

Burberry je znamka, ki se ne želi primerjati z drugimi. Zase pravijo, da so še najbolj podobni Applu – so samosvoji in inovativni.
Burberry je znamka, ki se ne želi primerjati z drugimi. Zase pravijo, da so še najbolj podobni Applu – so samosvoji in inovativni.FOTO: Reuters
Nosljiva oblačila prihodnosti

154-letna tradicija britanske modne znamke Burberry je tokrat postregla z novodobno motoristko, ki na svoji koži obožuje drzne materiale, kovinske detajle, živalske vzorce in živahne barve. Rdeča nit kolekcije predstavlja sodobno bojevnico, futuristko, ki rada izstopa in kombinira različne stile. Bailey je klasične kose postavil eno desetlejte naprej, v prihodnost, in ustvaril nosljive hlačne kostime, začinjene z barvnimi detajli, ki se izražajo skozi pasove in torbice. Obudil je novodobni plašč in ga v kombinaciji z usnjem in kovinskimi detajli prelevil v oblačilo prihodnosti. V kolekciji je veliko usnja in živalskih potiskov, ki se med seboj prepletajo.

Romantično plastenje in divje usnje
Romantično plastenje in divje usnje FOTO: Reuters


Ustvarjenja za prilagajanje vremenskim razmeram

Burberryjeva ženska je elegantna in divja ob enem. Nežno plastenje se pomeša s kratko usnjeno jakno in spominja na motoristično modo. Materiali med seboj iščejo nasprotja. Čeprav je kolekcija ustvarjena za pomlad in poletje, je v njej moč zaslediti veliko dolgih rokavov. Narejena je za prilagajanje vremenskim razmeram, zato lahko v njej najdemo prav vse; od kratkih oblekic pa do težkih plaščev.

Burberryjev razpoznavni karo vzorec med oblačili tokrat ni bil prisoten. In čeprav je kolekcija ustvarjena za prihodnost, pa njihova oblačila spremlja nosljivost. Britanska modna znamka tako vedno postreže z oblačili, ki bi jih obiskovalci modnega šova z veseljem strgali že z manekenk.

Eni izmed njih so visoke pete povzročile izgubo ravnotežja, zato ji je pri padcu s prijazno gesto – aplavzom pomagalo predvsem navdušeno občinstvo, ki je bilo nad prikazano kolekcijo popolnoma očarano in spodrsljaja skoraj ni opazilo.


 

Navdušeni znani obrazi

Veliko navdušenje nad drzno in barvito kolekcijo so pokazali tudi mnogi slavni obrazi, med katerimi se je znašla modna ikona Sarah Jessica Parker, budno oko Anne Wintour, glavne urednice ameriške modne revije Vogue, tenisačica Serena Williams, škotski tenisač Andy Murray in njegovo dekle Kim Sears ter mnogi drugi.

Kolekcija kljub navdihu, ki so ga iskali v prihodnosti, ostaja nosljiva.
Kolekcija kljub navdihu, ki so ga iskali v prihodnosti, ostaja nosljiva.FOTO: Reuters
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478