Zadovoljna.si
Chanel Resort 2013

Moda

Chanel predstavil kolekcijo pomlad/poletje 2013

M.K.
16. 05. 2012 12.14
0

Nismo še povsem zakorakali v poletje 2012, modni virtuoz Karl Lagerfeld pa je za modno znamko Chanel že predstavil prve trende za pomlad in poletje 2013. Mondeni francoski dvorec Versailles je bil izredno prefinjena kulisa za baročno navdihnjene kreacije, ki jih je sicer v resničnosti skoraj nemogoče nositi, vendarle pa se da posamezne ločene kose lepo uskladiti z oblačili iz lastne omare. Lagerfeld se je tokrat odločil vrniti v zgodovino, saj je iz nje črpal eleganco ter razkošje in ju lepo dopolnil s sodobnimi motivi, za piko na i pa dodal še zlate vezenine, manšetne gumbe in bleščice.

Za prefinjeno vzdušje je poskrbel lep ambient dvorca Versailles.
Za prefinjeno vzdušje je poskrbel lep ambient dvorca Versailles.FOTO: Reuters

Na reviji je prevladovala nežno modra barva.
Na reviji je prevladovala nežno modra barva. FOTO: Reuters
Chanel je že desetletja sinonim za kakovost in eleganco v svetu visoke mode, Karl Lagerfeld pa je oblikovalec, ki prek te znamke že desetletja s svetom deli svoje ideje in modne zamisli. Najboljše pri vsem pa je, da njegove napovedi domala vedno naletijo na pozitiven odziv modne javnosti in se uveljavijo med modnimi navdušenci po vsem svetu. Zagotovo bo tako tudi s kolekcijo Chanel Resort 2013, ki predstavlja prve modne zapovedi pomladi in poletja 2013. Lagerfeldove kreacije so dolge tedne burile duhove, saj je javnost špekulirala o tem, v katero smer bo modnega barona odneslo tokrat. Sedaj pa je ugibanj končno konec. V zavetju prelepih vrtov dvorca Versailles, kraja, ki je sicer za javnost odprt samo ob izrednih priložnostih, je pod številnimi šotori sedelo zanimanja in radovednosti polno modno občinstvo ter čakalo na presenečenje.

Prišlo je veliko znanih imen

Izmed znanih imen, ki so se zbrala na modnem spektaklu, velja omeniti angleško igralko Tildo Swinton, Haiderja Ackermana, za katerega se šušlja, da naj bi na mestu glavnega oblikovalca zamenjal Karla Lagerfelda, ko se bo ta odločil za upokojitev, pa francosko pevko, manekenko, igralko ter življenjsko sopotnico Johnnyja Deppa Vanesso Paradis ter mnoge druge, ki ljubijo modo in seveda Chanel. Ozadje je krasil osupljiv vrt s čudovitimi vodometi, okrog katerih so se v pol ure sprehodili unikatni modeli ter jasno nebo, ki naj bi ga v šali "naročil" sam Lagerfeld.

Lagerfeld se kljub pastelnim barvam ni mogel upreti "svoji" črnini.
Lagerfeld se kljub pastelnim barvam ni mogel upreti "svoji" črnini.FOTO: Reuters

Model v modni obleki
Model v modni obleki FOTO: Reuters
Razkošje Marije Antoinette

Modno revijo Chanel Resort 2013 je odprla Cara Delevingne, ki se je prikazala kot pravljična junakinja z barvno lasuljo in z dramatično naličenim obrazom. Njena obleka je kot celotna kolekcija močno spominjala na razkošno garderobo Marije Antoinette, tragično usmrčene habsburške nadvojvodinje, ki je s poroko z Ludvikom XVI. postala kraljica Francije in Navarre. Oblečena je bila v otroško modro oblekico do kolen, pozneje pa so bili prisotni priča še širokim dolgim in kratkim hlačam z naborki, z zlatimi vezeninami ter z bleščicami posutim oblekam – vse seveda z dobršno mero elegance, prefinjenosti in sodobnosti. Celotno revijo je spremljala glasba britanske izvajalke z umetniškim imenom MIA, za piko na i pa je poskrbel remiks skladbe "Thriller" pokojnega kralja popa Michaela Jacksona.

Povratek v zgodovino

Barve, ki so sestavljale kolekcijo, so bile večinoma nežne: od otroško modre do nežno roza, zlate, bele, kožne in drugih pastelnih odtenkov, vendarle pa je bilo mogoče opaziti tudi nekaj temnejših odtenkov modre, ki je bila okrašena z zlatimi vezeninami, manšetnimi gumbi ali bleščicami. Karl Lagerfeld seveda ni mogel mimo "svoje" črne, ki je bila prav tako bogato okrašena z raznimi vzorčki in neti, nekaj kreacij pa je bilo tudi v rjavi barvi. Lagerfeld se je pri tej kolekciji očitno odločil vrniti v zgodovino, iz katere je črpal eleganco ter razkošje in ju dopolnil s sodobnimi ter irealnimi motivi. Nastala je prefinjena dovršenost, ki je požela ogromno navdušenja zbrane množice – modnemu velikanu je namreč ob koncu namenila dolg ter bučen aplavz.

Karl Lagerfeld je navdih iskal v razkošju Marije Antoinette.
Karl Lagerfeld je navdih iskal v razkošju Marije Antoinette.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493