Zadovoljna.si
črtalo za oči

Lepota

Črta, ki bo za vedno spremenila vaš pogled

M.K.
25. 11. 2013 09.37
3

Zapeljive oči ne potrebujejo naličenih vek. Povsem dovolj bo tanka obroba, ki bo poudarila linijo oči in odprla pogled. Govorimo o črtalu, na katerega so prisegale že dive iz petdesetih let, danes pa to dekorativno lepotilo velja za nepogrešljiv del vsake kozmetične torbice. Hitra in enostavna metoda nanašanja črtala, ki vam jo predstavljamo v nadaljevanju, bo optično odprla vaše oči in povečala volumen trepalnic, zato jo je vsekakor vredno preizkusiti. Sicer pa, saj veste: 'Vaja dela mojstra'.

Črtalo za oči vedno nanesite pred maskaro, saj bodo tako trepalnice videti bolj pedantno urejene in čistejših linij.
Črtalo za oči vedno nanesite pred maskaro, saj bodo tako trepalnice videti bolj pedantno urejene in čistejših linij.FOTO: Profimedia
Črtalo za oči vedno nanesite pred maskaro, saj bodo tako trepalnice videti bolj pedantno urejene in čistejših linij. Nanesite ga tik nad stičišče veke in trepalnic, z nanašanjem pa začnite na zunanjem kotičku očesa, da boste vedele, do kod lahko sega. Pomembno je, da črtalo nanašate v črtkani linijo in sicer enakomerno po levi in desni polovici očesa. Postopek bo veliko lažji, če izberete mehko ali tekoče črtalo. 'Soft' linija črtal je namreč idealna za oči, ker so mehka in se vam tako ne bo treba posebej truditi, da jih nanesete, pa še barva je takoj vidna in bolj obstojna.

Veliko je odvisno od priložnosti

Ne skrbite, če bo črta vijugasta in neravna, saj boste čez njo najverjetneje nanesli senčilo, tako da se bo linija zmehčala, nepravilnosti pa se bodo zabrisale. Zvezdniški vizažisti svetujejo, da za dnevno ličenje čez črtalo nanesete bež ali bledo senčilo, s katerim boste zgladile ostre linije. Če pa bi rade rade poudarile črto, pa lahko korak z nanosom senčil izpustite ali pa želeni odtenek sence nanesete pred nanosom črtala. Vsekakor je veliko odvisno tudi od priložnosti, za katero se ličite, saj je pri dnevnem 'make-up' stilu dobro, da je linija mehka in ne preveč izrazita, medtem ko si za večerne zabave lahko privoščimo nekoliko več drznosti.

Če želite, da bodo vaše oči resnično prišle do izraza, jih morate obrobiti v celoti, torej tudi spodnjo veko.
Če želite, da bodo vaše oči resnično prišle do izraza, jih morate obrobiti v celoti, torej tudi spodnjo veko.FOTO: Profimedia

Ne podaljšujte

Če želite, da bodo vaše oči resnično prišle do izraza, jih morate obrobiti v celoti, torej tudi spodnjo veko. Postopek je isti, kot pri črti na zgornji veki, vendar morate biti tu pri nanosu nekoliko bolj natančne, saj je težko zabrisati vijuge in morebitno neenakomerno naneseno barvo. Na zunanjem kotičku očesa, kjer se zgornja in spodnje črta srečata in združita v eno, te nikar ne podaljšujte, saj lahko poudarek s tem hitro izgine, prav tako pa lahko okolica na vas hitro gleda kot na precej neresno in nedoraslo osebo. Bistveno je, da vaša črta ne odstopa od očesa. Samo tako boste namreč lahko pravilno poudarile svoje oči.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471