Zadovoljna.si
Puder v prahu je odličen fikser.

Lepota

Da ličila ne bodo zbledela

S.O.
08. 11. 2010 16.30
0

Se zjutraj preden odhitite po obveznostih skrbno naličite, popoldne pa na vašem obrazu ni več sledi šminke? Ali večerno ličenje od vas zahteva polno torbico lepotnih pripomočkov, ki jih uporabljate za osvežitev make-upa? Za večjo obstojnost si omislite naslednje trike.

Obstojnost ličil je odvisna predvsem od kakovostne sestave, pravilne uporabe in dejavnikov, ki vplivajo na našo kožo.
Obstojnost ličil je odvisna predvsem od kakovostne sestave, pravilne uporabe in dejavnikov, ki vplivajo na našo kožo.FOTO: iStockphoto

Obvezna podlaga

Ličila nanašajte zgolj na skrbno očiščeno in suho kožo. Na obraz nanesite vlažilno kremo, ki bo preprečila lise, nabiranje pudra v pore in neenakomeren ten. Tekočo podlago nanašamo z gobico ali prstnimi blazinicami. Vedno začnemo na sredini obraza in se pomikamo navzven. Ko prekrijemo vse nepravilnosti, podlago utrdimo s pudrom v prahu. Nanašamo ga z velikim čopičem. Prah bo vpil odvečno maščobo, preprečil masten sijaj kože in pripravil podlago za nadaljnje ličenje.

Puder v prahu je odličen fikser.
Puder v prahu je odličen fikser. FOTO: iStockphotoMaskara

Če želimo dobro obstojnost vedno izberemo kakovostno maskaro. Ta ne sme biti starejša od treh mesecev. Trepalnice morajo biti suhe, za boljši rezultat pa jih pred nanosom maskare zaščitimo s pudrom v prahu. Tovrstnega postopka ne priporočamo ljudem, ki nosijo leče in imajo zelo občutljive oči.
 

Veke

Barvnih senc nikoli ne nanašajte brez ustrezne podlage. Priskrbite si fikser v kremi ali ga nadomestite s pudrom v prahu. Puder naj bo zelo svetle barve, ob nanašanju pa si lahko pomagamo z manjšim čopičem. Po nanosu odvečen puder obrišemo z robčkom ali blazinico. Da se barve ob nanosu ne bodo vsipale na lica, pod oči nanesemo debelo plast pudra v prahu, ki ga po končanem ličenju odstranimo z velikim čopičem.
Ustnice

Boljšo obstojnost rdečila dosežemo s tanko plastjo tekočega pudra. Po izbranem nanosu rdečila z ustnicami objamemo papirnat robček in rdečilo ponovno nanesemo. Če se odločimo za uporabo glosa, si ustnice premažemo z običajnim vazelinom, nato pa nadaljujemo z nanosom glosa. Z vazelinom namreč preprečimo lepljiv občutek in podaljšamo obstojnost.

Obraz

Celoten obraz poškropite s fikserjem na naravni osnovi iz razdalje tridesetih centimetrov. Ta bo podaljšal obstojnost celotnega make-upa. Ker fikser kožo običajno nekoliko izsuši, jo po čiščenju zaščitite z bogato vlažilno kremo.

Senc nikoli ne nanašajte brez ustrezne podlage.
Senc nikoli ne nanašajte brez ustrezne podlage.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471