Zadovoljna.si
Vse več žensk si brije obraz, da bi ohranile mladosten videz in preprečile nastanek gubic.

Lepota

Dermatologi opozarjajo: bizaren trend, ki se ga ne poslužujte!

J.V.
14. 08. 2015 07.46
6

Vsake toliko časa se pojavi nov trend, ki se mu kljub njegovi bizarnosti mnogi odločijo slediti. In tako se je rodil tudi lepotni trend britja obraza, a ne moškega, ampak ženskega. In vse to samo zato, da bi ohranile mladosten videz in preprečile nastanek gubic.

Pripadnice nežnejšega spola je mati narava obdarila z mehko, gladko in nežno kožo na obrazu, ki pa se jo v zadnjem času vedno večje število odloča briti. Zakaj?

Sodeč po nekaterih raziskavah naj bi imeli moški manjše težave z gubami, ker se brijejo. In čeprav gre za povezavo, ki je nikoli niso dokazali, pa so se našle ženske, ki temu slepo verjamejo in z britjem poskušajo rešiti težavo z gubami. Tako naj bi namreč koži vsak dan privoščile globinski piling, saj britvica odstrani vrhnjo odmrlo plast kože in ohranja njen mladostne videz.

Morda je v tem celo nekaj resnice, a pri tem pozabljajo, da je moška koža na obrazu bolj groba in debelejša ter da s tem lahko povzročijo rast dlačic, ki pa si jih verjetno nobena ne želi videti na svojem obrazu. Dermatologi opozarjajo ženske, naj se ne lotevajo tega bizarnega lepotnega trenda, saj gubic na tak način ni mogoče zgladiti.

Vse več žensk si brije obraz, da bi ohranile mladosten videz in preprečile nastanek gubic.
Vse več žensk si brije obraz, da bi ohranile mladosten videz in preprečile nastanek gubic.FOTO: Thinkstock


 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413