Zadovoljna.si
S pravim make-upom si lahko polepšamo dan. Aneta je samozavestno odhitela po obveznostih.

Moda

<i>dm</i>-ove Smernice ličenja: Dnevni make-up za zimske dni

T. G.
07. 12. 2009 12.00
3

Sive zimske dneve lahko popestrimo s pravim make-upom. Sploh v decembrskih dneh si lahko privoščimo nekaj več bleščavosti.

Aneti smo naredili make-up, ki je primeren za vsakodnevne obveznosti, je pa tudi decembrsko bleščeč.
Aneti smo naredili make-up, ki je primeren za vsakodnevne obveznosti, je pa tudi decembrsko bleščeč.FOTO: Damjan Žibert
V tokratnih dm-ovih Smernicah ličenja nam bo priznana vizažistka Maja Šušnjara prikazala dnevni make-up, primeren za zimski čas. Na modelu Aneti Salihovič, udeleženki resničnostnega šova Kmetija slavnih in nekdanji miss športa, bo razkrila tudi nekaj trikov, s katerimi lahko popestrite decembrske dneve. V tem času si lahko privoščimo nekaj več intenzivnosti in bleščavosti.

Tekoči puder za lepo osnovo

Pozimi nikakor ne smemo pozabiti na kremo. Ta naj bo nekoliko bolj hranljiva, saj je zaradi ogrevanja zrak v prostorih suh. Ko se krema vpije, na obraz s čopičem nanesemo podlago v obliki tekočega pudra. Sloj tekočega pudra naj ne bo predebel, prehode med brado in vratom zabrišemo. Skrbno prekrijemo vsak delček obraza.

Pri ličenju ne smemo izpustiti podlage v obliki tekočega pudra.
Pri ličenju ne smemo izpustiti podlage v obliki tekočega pudra.FOTO: Damjan Žibert

Ko smo enakomerno nanesli tekočo podlago, je čas za korektor. Z njim osvetlimo obraz, obrazu povrnemo tridimenzioonalnost, zato naj bo za odtenek ali dva svetlejši od tena kože. Osvetlimo predele pod očmi v obliki trikotnika, po dolžini nosu povlečemo tanko črto, s čimer nos optično stanjšamo. Korektor nanesemo tudi na veke, da pripravimo podlago za nanos senčil.

Koža naj se ne sveti

Sledi matiranje podlage s pudrom v prahu. Preprečiti moramo namreč, da bi se koža nezdravo svetila, poleg tega pa še podaljšamo obstojnost make-upa in omogočimo nanos drugih ličil. Ne pretiravamo, da ne dobimo mokastega efekta. Veke zamatiramo z vatirano blazinico, ta del je namreč še posebej občutljiv. Prav tako zamatiramo predel pod očmi. Raje nanesemo nekaj manj suhega pudra in ga po potrebi dodajamo kasneje.

Obraz osenčimo z bronzerjem. Nanesemo ga pod lično kost, prehod zabrišemo tako, da barvo s čopičem razmažemo navzgor. Za praznični čas bo primeren bronzer z bleščicami.

Za vsak del make-upa se je treba potruditi, le tako bomo zadovoljne s končnim rezultatom.
Za vsak del make-upa se je treba potruditi, le tako bomo zadovoljne s končnim rezultatom.FOTO: Damjan Žibert

Za bleščeč pogled

Dobro pripravljena podlaga je osnova za nadaljevanje našega make-upa. Zdaj lahko naličimo oči. Najprej na zgornjo veko vse do obrvi nanesemo še en sloj suhega pudra, da preprečimo izločanje vlage in maščobe. Le tako bo naš make-up obstojen. Uredimo še obrvi, in sicer tako, da jih počešemo. Ocenimo, ali so kakšne nepravilnosti, če je treba, obrvi zapolnimo, kjer so redkejše. Aneta ima dovolj temne obrvi, zato jih bomo samo dopolnili. Uporabimo lahko barvico ali senčilo.

Za Aneto je Maja izbrala nevtralne tone senčil. Na notranje kotičke zgornjih vek nanesemo senčilo v najsvetlejši, nevtralni barvi, ki pa ima praznični lesk. Na sredino veke nanesemo nekoliko temnejši odtenek. Senčila nanašamo enega čez drugega, tako bodo prehodi neopazni. Za zunanjo stran veke izberemo temno rjavo barvo, ki prav tako vsebuje bleščice. Potrudimo se, da meje med senčili čim bolj zabrišemo, da dobimo lep lok.

Aneti je Maja ustnice nežno naličila, poudarek je bil na očeh.
Aneti je Maja ustnice nežno naličila, poudarek je bil na očeh.FOTO: Damjan Žibert

Dva eyelinerja

Za Anetin make-up smo izbrali dva eyelinerja. Privoščimo si nekaj več svobode in za dnevni make-up uporabimo eyeliner z bleščicami. Nanesemo ga v notranje kotičke oči. Tega nato povežemo s črnim. Tik ob trepalnicah narišemo čisto tanko črto. Eyeliner črto lahko odebelimo s temnim senčilom. Tako bo linija manj ostra. Najtemnejšo barvo, v našem primeru gre za črno, začnemo nanašati tam, kjer želimo, da bo najbolj intenzivna. Nato povežemo zgornjo in spodnjo veko s temnim senčilom. Za bolj živahen pogled svetleči eyeliner nanesemo še na spodnje notranje kotičke očes.

Popolne trepalnice bomo dosegli tako, da jih najprej uvijemo z uvijalcem. Nanesemo še dva sloja črne maskare. Preden nanesemo drugo plast, počakamo, da se prva posuši.

Nežne barve za očarljive ustnice

Nadaljujemo z ličenjem ustnic. Robove zarišemo z nevtralno barvico zgolj zato, da nam glos ne steče. Pod glos je priporočljivo nanesti najprej šminko, ker bo tako bolj obstojen. Glose lahko kombiniramo med sabo, da dobimo želen odtenek.

Če imamo močnejšo šminko, lahko uporabimo barvico za osnovo namesto šminke, ker je bolj suha in tako preprečuje lezenje šminke. Poleg tega je pri intenzivnejših barvah priporočljivo glos nanesti zgolj na notranjo stran ustnic.

Barvo dodamo še licem. Izberemo senčilo v roza odtenkih in pri nanašanju ne pretiravamo.

Naš make-up je zaključen, Aneta lahko samozavestno odhiti v nov decembrski dan.

S pravim make-upom si lahko polepšamo dan. Aneta je samozavestno odhitela po obveznostih.
S pravim make-upom si lahko polepšamo dan. Aneta je samozavestno odhitela po obveznostih.FOTO: Damjan Žibert


 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493