Zadovoljna.si
Modna revija Dior in John Galliano

Moda

Gallianov naslednik navdušil ali razočaral?

S.O.
02. 10. 2011 20.00
0

Dvojno delo, ki ga je na tednu mode v Parizu opravil nekdanji Gallianov asistent Bill Gaytten, še vedno ni vzbudilo toliko zanimanja kot v času, ko je francosko modno hišo Dior vodil odstavljeni oblikovalec John Galliano. Vodilni možje so tako še vedno v iskanju popolnega naslednika, pojavljajo pa se domnevanja, da bi Diorjev direktor Sidney Toledano mesto vodilnega oblikovalca z veseljem prepustil Marcu Jacobsu ali Alexandru Wangu.

Elegantne večerne kreacije so združevale uspešne detajle preteklih kolekcij.
Elegantne večerne kreacije so združevale uspešne detajle preteklih kolekcij.FOTO: Reuters

Gaytten se bori z očitki

Na zadnji septembrski dan so pri Diorju v okviru modnega tedna, ki se trenutno odvija v Parizu predstavili kolekcijo oblačil in dodatkov, namenjenih za pomlad in poletje 2012. V vlogi glavnega oblikovalca se je tudi tokrat pojavil Gallianov dolgoletni asistent Bill Gaytten, ki je odstavljenemu oblikovalcu služil kot desna roka dolgih 23 let. Kljub temu da dodobra pozna vse Gallianove pretekle kolekcije in njegovo modno razmišljanje, pa se Gaytten ne more znebiti očitkov javnosti, ki njegovo ustvarjanje primerjajo s ceneno kopijo preteklih kolekcij.

Že videno in nosljivo
Že videno in nosljivo FOTO: Reuters
Časovni stroj najboljših Diorjevih kreacij

Diorjeva modna revija je kritikom in novinarjem, ki so se šova udeležili v nepričakovano majhnem številu, ponudila časovni stroj najbolj uspešnih Diorjevih kreacij. »Ta kolekcija temelji na Diorjevih preteklih kolekcijah. Vključuje Diorjeve elemente, mehke izreze na področju vratu, tipične kratke jakne s širšimi rokavi, nekoliko višjo linijo pasu in manj splošnega volumna,« je po končani reviji povedal oblikovalec.

Že videno in uspešno

Lahkotni materiali in klasični kosi zagotovo niso največji izum, zagotovo pa bodo Diorju prinesli veliko denarja, saj gre za kolekcijo, ki je zelo elegantna, nosljiva in brezčasna. Med barvami je bilo veliko kremnih odtenkov, zapeljivo rdeče barve in večne črnine, v vlogi manekenke pa je nastopila tudi Miranda Kerr, ki jo je iz prve vrste spremljal izbranec Orlando Bloom. Ta je na vprašanje, kako bi opisal videno modno revijo, diplomatsko odgovoril, da se tovrstnih prireditev običajno ne udeležuje in da se na modo preprosto ne spozna.

Nadomestitev je nemogoča!

Druga Gayttenova naloga pa je bila kolekcija za modno znamko John Galliano. Tokrat se je odločil za nekoliko samostojnejši in lahkotnejši dizajn, ki pa je bil popolno nasprotje od kolekcije, ki jo je ustvaril za jesen in zimo 2011/2012. Cirkuške elemente, kot so nekateri kritiki poimenovali preteklo kolekcijo, so tokrat nadomestili plastenje, pastelni odtenki in zabavni dodatki, med katerimi se je največkrat pojavil zmečkan klobuček. Ni bilo pretiravanja, kar pomeni, da je Gaytten izbral varnejšo različico oblačil, za katera še vedno močno upa, da bodo opravičila njegov dolgoletni asistentski staž pri Gallianu, ob enem pa se zaveda, da je nadomestitev tako imenovanega modnega genijalca Galliana praktično nemogoča, kar je večkrat poudaril tudi v svojih izjavah in intervjujih.

Oblikovalec Bill Gaytten se zaveda, da Galliana ne more nadomestiti.
Oblikovalec Bill Gaytten se zaveda, da Galliana ne more nadomestiti.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413