Zadovoljna.si
Modna zgodba temnih tonov, ki jih je Gareth zapovedal za prihajajočo jesen in zimo.

Moda

MODA: Je Gareth Pugh McQueenov naslednik?

S.O.
04. 03. 2010 19.06
0

Teden mode v Parizu je postregel z zanimivimi kreacijami, ki jih je v svojo modno zgodbo vpletel oblikovalec Gareth Pugh. Ko se moda, umetnost, arhitektura in ekstravaganca združijo, je čas za minimalistično kolekcijo ostrih linij.

Moda je po Garethovih besedah bitka svetlih in temnih odtenkov.
Moda je po Garethovih besedah bitka svetlih in temnih odtenkov.FOTO: Reuters
Čudežni deček visoke mode

Anglež, ki je svojo kariero začel z rosnimi štirinajstimi leti in pripravljal kostume za mladinski teater, si danes utira pot med največje zvezde oblikovalskega sveta. Umetnik po duši in minimalist, ki si svoje domišljije ne boji uporabiti tudi v modnem svetu, navdušuje z drugačnostjo. Njegove arhitekturne zgodbe, ki jih z navdušenjem in strastjo občudujejo mnogi starejši in bolj izkušeni oblikovalci, se prepletajo med legendami modnega sveta. Mladega Garetha Pugha namreč primerjajo s pokojnim velikanom modnega sveta Alexandrom McQueenom, njegova umetnost pa na trenutke posnema ustvarjanje Johna Galliana in Vivienne Westwood.

McQueenov naslednik z otroškim nasmehom.
McQueenov naslednik z otroškim nasmehom. FOTO: Reuters

Vanj verjame tudi Anna Wintour

29-letnik preseneča s svojo domišljijo in željo po drugačnosti. Svojo modo je označil kot bitko med svetlo in temno barvo, zato v njegovih kolekcijah zasledimo le čiste tone oblačil in modnih dodatkov. Svoj veliki met je doživel z opaznimi napihljivimi oblekami, ki so sprožile zanimanje in ugibanje, kako daleč si bo Gareth sploh upal. Da svoji viziji sledi z odprtimi rokami, je dokazal z ekstravagantnimi kockami, ki so jih na glavah nosile manekenke.

Prav zaradi svojega uporniškega duha in samosvoje vizije danes mladeniča občudujejo tudi mnogi znani obrazi. Njegovo modno ustvarjanje je podprla tudi Anna Wintour, urednica ameriškega Voguea, znana po svoji strogosti in odločnosti. Nenavadne kreacije obožujejo tudi pevke – Lady Gaga, Rihanna, Ashlee Simpson, Kylie Minogue, Beyonce in Róisín Murphy. Njegova oblačila, ki izražajo unikatnost in smisel arhitekture, ki se prepleta z visoko modo, so tako ustvarjana za izstopanje.

Svet arhitekturne umetnosti, vizionarske prihodnosti, arhitekture in samosvoje domišljije.
Svet arhitekturne umetnosti, vizionarske prihodnosti, arhitekture in samosvoje domišljije.FOTO: Reuters
Skrivnostne vojne vladarke

Ženska, ki je stopila na pariško modno brv, je izražala smisel visoke mode, ki kljub svoji minimalistiki in izbranim detajlom, želi izstopati. Manekenke, odete večinoma v črno barvo, v kombinaciji z udarno sivino, so modno zgodbo ponesle med vojne vladarke. Ujete v prihodnost in življenje na drugi strani meje so delovale mistično skrivnostne in zapeljive, kljub temu da svoje kože niso popolnoma razgalile. Kolekcija, ki jo oblikujejo materiali z dodatkom gume, usnja, tančice in kovinskih delcev, se povezuje s črtastim vzorcem. Črte so prisotne tako na jaknah, šalih, hlačah in krilih ter dodajajo skoraj neopazen, vendar ključen detajl. Obutev se razteza čez koleno in kolekciji dodaja drznost ter veličino.

Modna zgodba temnih tonov, ki jih je Gareth zapovedal za prihajajočo jesen in zimo.
Modna zgodba temnih tonov, ki jih je Gareth zapovedal za prihajajočo jesen in zimo.FOTO: Reuters
Skrivnostni ženski obrazi

Ličenje je naravno, skoraj blede obraze presenetijo temne tprepalnice ali senca, njihovi lasje so skrbno speti in puščajo obrazu svobodo, medtem ko ravnovesje ponekod poruši naličeno čelo. Ta ustvarja tančico in se nežno preliva z očmi. Za nekatere predstavlja navidezno čelado, spet drugim le skrivnosto prosojnost. Gareth Pugh je znova dokazal, da v modnem svetu ne obstajajo slučaji, ki jih sam ne bi mogel ali smel spremeniti. So le dolge poti, ujete v prihodnost in obdane s sanjami. Tako kot njegova moda.

Vojna vladarka na svoji misiji temnih poti.
Vojna vladarka na svoji misiji temnih poti.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493