Zadovoljna.si
Čokolada nas lahko zasvoji.

Moda

Halucinogena berlinska čokolada

J.G.
14. 09. 2008 11.58
2

Nekatere nas čokolada prav zares lahko zasvoji in večina se nas tega celo zaveda. V Berlinu pa je odvisnost od čokolade dobila povsem nov pomen.

Čokolada je razvada, ki ji ženske brez večjih težav podležemo. Mnoge predstavnice nežnega spola zato pravijo, da so prave 'čokoholičarke'. Še več, menijo, da so od čokolade postale odvisne, saj se ob uživanju te sladke pregrehe vedno počutijo dobro. In če je nimajo pri roki ravno takrat, ko jih popade volčja želja po njej, lahko celo padejo v abstinenčno krizo.

Čokolada nas lahko zasvoji.
Čokolada nas lahko zasvoji.FOTO: iStockphoto

Zato ni čudno, da je v čokoladi nekaj protislovnega. Je "zlobna" in obenem "prijetna", je slastna, a prepovedana. Že dolgo je znano dejstvo, da je želja po čokoladi veliko bolj povezana z našo psiho kot s fizično potrebo po hrani. Nezmožnost nadzorovanja želje po čokoladi bi lahko imela globlje korenine. Je že tako, da smo včasih ljudje iskali hrano, sedaj pa ona išče nas.

Čokolada z dodatkom ...

V Berlinu je vse, kar je povezano s čokolado, dobilo povsem novo dimenzijo. Podjetni lastnik slaščičarne je čokoladnim dobrotam in lizikam dodajal halucinogene gobe in marihuano.
23-letnega lastnika prodajalne v trendovskem vzhodnem berlinskem okolišu Prenzlauer Berg je zato policija priprla zaradi suma preprodaje mamil. Svojo prodajalno s čokoladnimi dobrotami je imel v okolišu, ki je znan predvsem po živahnem nočnem življenju.

V Berlinu se je v lizikah skrivala marihuana.
V Berlinu se je v lizikah skrivala marihuana.FOTO: Mateja Ropoša

»V prodajalni smo našli 120 koščkov čokolade s halucinogenimi gobami in nešteto lizik s kanabisom,« so povedali policisti. Zasegli so mu približno 70 zavojčkov različnih drog, okoli 20 zavitkov marihuane, različne tablete in kozarce medu z dodatkom mamil.

Povedali so, da so aretirali tudi stranko, ko je omamljena hotela kupiti vrečko halucinogenih gob kar od policista v prodajalni.

Ali so pri iznajdljivem Nemcu čokolado kupovali le odvisniki od drog ali tudi čisto pravi čokoholiki, pa zaenkrat še ni znano.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413