Zadovoljna.si
Marilyn Monroe s svojim legendarnim stilom in rdečimi ustnicami.

Moda

Hollywood je za rdeče!

S.O.
03. 07. 2009 19.08
0

Veliko zvezdnic se po rdeči preprogi rado sprehodi v slogu. Večerna toaleta, visoke pete in obvezna rdeča šminka. Sočne ustnice so premamile marsikoga.

Marilyn Monroe s svojim legendarnim stilom in rdečimi ustnicami.
Marilyn Monroe s svojim legendarnim stilom in rdečimi ustnicami.FOTO:
Manj je več

Ob rdeči šminki bodite pozorni, da so vaše oči le nežno naličene. Dovolj bo klasična črta s črnim eyelinerjem ali pa le nanos maskare. Polt, ki ji pristaja rdeča šminka, je bolj bleda kot pa zagorela, lička so skoraj neopazna. Šminka se ne sme razmazati čez ustnice, zato bodite pozorni na njen nanos. K rdeči šminki pristajajo tudi bolj polne obrvi v slogu Agyness Deyn.

Rdeča šminka kot modni dodatek

Za rdeče ustnice je značilno, da se nosijo kot modni dodatek. Predstavljajo ženstvenost, samozavest in seksapilnost. Ženska, ki si obraz okrasi z rdečo barvo, naj bi veljala za borko, ki se zaveda svoje lepote. Prav tako je zmotno mnenje, da kričeče ustnice pristajajo le temnolaskam. Tudi tiste, ki imate svetle lase, si jo lahko privoščite, zgledujte pa se po Cameron Diaz. Pri svojem ličenju je oči le poudarila, šminka pa njenemu obrazu dodaja mistično zapeljivost. Tudi Angelina Jolie je z rdečo šminko le še poudarila svojo lepoto. Črni lasje in močno obarvane ustnice so Audrey Tautou spremenili v romantično zapeljivko prejšnjega stoletja, kratki kodri pa so poudarili njeno nežnost.

Rdeča šminka zahteva pozornost na vsakem koraku.
Rdeča šminka zahteva pozornost na vsakem koraku.FOTO:
Rdeča zgodovina

Včasih so rdeče ustnice predstavljale popolnost, poleg tega ženske, kot so bile Marilyn Monroe, Twiggy ali igralka Audrey Hepburn, v tistih časih druge barve šminke niso poznale. Kult sodobne ženske, ki si svoje ustnice obarva v rdeče, pa danes ne pomeni prestiža. Opominja le, da je včasih dovolj že eno ličilo, ki pritegne pozornost.

Tudi zvezdnice so podlegle minimalizmu in čutnosti.
Tudi zvezdnice so podlegle minimalizmu in čutnosti.FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493