Sivkin piling
Potrebujemo:
-dve žlici belega sladkorja
-dve žlici surovega trsnega sladkorja
-dve žlici rjavega sladkorja
-dve žlici kokosovega olja
-dve žlici olivnega olja
-žlica posušenih sivkinih cvetov
V večjo skledo stresemo beli, rjavi in surov sladkor ter dobro premešamo, da med sladkorji skoraj ni opaziti razlike. V kozarcu zmešamo kokosovo in olivno olje, ter ga postopoma dodajamo sladkorju. Če želimo bolj tekočo strukturo pilinga dodamo olje, za bolj gosto pa sladkor. Ker kokosov olje hitro spremeni svojo strukturo in postane gosto, piling izdelujemo v toplem prostoru, s temperaturo od 25 do 30 stopinj Celzija. Da bi se izognili strjevanju še pred samo uporabo, ga hranimo v posodi, ki smo jo predhodno položili v vročo vodo. Na koncu dodamo še žlico posušenih sivkinih cvetov, ki bodo pilingu podarili nežen vonj in ga naredili privlačnega na pogled. Piling shranimo v steklene kozarce, zapremo s pokrovom in hranimo v prostoru s sobno temperaturo.
Kot darilo ali poklon
Sivkin piling za telo lahko podarimo tudi kot darilo. Kupimo lične kozarčke in jih napolnimo s sivkino mešanico. Pokrovček okrasimo še s pentljo, zraven kozarca pa lahko dodamo še mehko brisačo.
KOMENTARJI (2)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV