Zadovoljna.si
Previdno s svinčnikom za ustnice.

Lepota

Napake, za katere se sploh ne zavedate, da jih delate

zadovoljna.si
06. 04. 2019 07.54
3

Večina žensk ličila uporablja vsakodnevno, vendar ob tem mnoge pogosto naredijo različne napake, ki videzu ne naredijo usluge. Lepotni strokovnjaki so zato razkrili nekaj nasvetov, čemu se moramo pri ličenju izogniti.

Puder
PuderFOTO: iStockphoto

Odtenek pudra se ne ujema s tenom kože

Brezhibna podlaga je pri ličenju ključnega pomena, saj lahko s pravim nanosom dodate svojemu videzu svežino in prekrijete nadležne napakice, ki kvarijo videz. Prav tako lahko z napačno izbiro poudarite nezaželene gubice. Prvi korak do lepega videza je čista koža. Zato jo očistite nečistoč, uporabite toner in primerno kremo. Vsake toliko si privoščite tudi piling in se znebite odmrlih celic na koži. Pogosto je mogoče opaziti ženske, ki so odtenek pudra povsem zgrešile. Tako se naokoli sprehajajo s temnim obrazom in kontrastno svetlim vratom. Pri izbiri pudra je izjemno pomembno, da izberete takšnega, ki na vašem obrazu skoraj ne bo viden, sicer je nenaraven videz več kot očiten. Pri iskanju pravega odtenka je priporočljivo, da ga preizkusite na čeljustni kosti pri naravni svetlobi.

Ličila nanašate na suho kožo

Pred nanosom pudra na obraz nanesite kremo. Zelo pomembno je, da počakate nekaj minut, da se ta dobro vpije v kožo. Na obraz nato nanesite tanek sloj pudra, le na nepravilnostih si lahko privoščite malo večji nanos. Na te predele puder trepljajte in tako prekrijete napake, brez da bi na celoten obraz nanesle preveliko količino.

Previdno s svinčnikom za ustnice.
Previdno s svinčnikom za ustnice. FOTO:

Želite si večjih ustnic

Star trik, ki preverjeno deluje in ga uporabljajo vizažisti po vsem svetu, bo optično povečal vaše ustnice, jih naredil polnejše in sijoče, ne da bi šle pod nož. Poleg tega boste videti povsem naravno in niti malo vulgarno.

Kaj potrebujete?

– črtalo za ustnice,
– šminko v poljubnem odtenku,
– šminko, ki je dva odtenka svetlejša od osnovne izbire,
– glos oziroma bleščilo za ustnice.

Postopek:

1. S črtalom natančno obrobite ustnice. Pazite, da v želji po čim večjih 'žnabljah' ne greste čez rob, saj ste lahko hitro videti preveč vulgarno.

2. Nanesite želen odtenek šminke.

3. Vzemite dva odtenka svetlejšo šminko od te, ki ste jo že nanesli, jo nežno nanesite na sredino zgornje in spodnje ustnice ter jo nežno vtrite s prsti.

4. Na skrajni rob zgornje ustnice nanesite malo glosa ali korektorja v svetlem odtenku in že ste pripravljene!

Za dnevno rabo je na vekah dovolj le en odtenek senčila.
Za dnevno rabo je na vekah dovolj le en odtenek senčila.FOTO:

Barvna paleta na vaših očeh

Komplet senčil pogosto vsebuje več različnih barv, kar ne pomeni, da morate pri ličenju hkrati uporabiti vse. Držite se pravila, da ne uporabite več kot treh odtenkov. Srednjega nanesite po celotni veki, svetlejšega pod obrvi na zunanjem kotičku, najtemnejšega pa uporabite za obrobo oči. Za dnevno rabo je dovolj le en odtenek, ki ga nanesete na veko.

Obraz pretirano senčite

Če imate občutek, da so vaše oči zaradi ostrih linij črtala preveč izpostavljene, najprej na celotni zgornji veki uporabite mat senčilo v naravnem odtenku, saj se ta ne blešči, poleg tega pa bo lepo omehčal obrobo. S prirezanim čopičem nanesite temnejše senčilo na zunanjo stran očesa, in sicer diagonalno na trepalnice do pregiba očesa, kjer lahko začutite jamico, torej do mesta, ki se vidi, tudi če odpremo oči. Ta odtenek lahko nato nanesete vzdolž celega pregiba, da obrobite oko. V kolikor niste obrobili spodnje veke, ga lahko na tem mestu uporabite tudi kot črtalo: po celotni dolžini ali le do polovice očesa. Na notranji kot zgornje veke nato z navadnim čopičem do razmejitve s temnejšim nanesite svetel odtenek senčila. Po sredini lahko na koncu nanesete še senčilo poljubne barve, ki naj se ujema z odtenkoma na obeh koncih in ki jo ženske običajno izberejo glede na barvo izbranih oblačil. Temne barve, s katerimi poskušate osenčiti obraz, so največkrat preveč očitne, zato se raje osredotočite na svetlejše in blage odtenke ter se odločite za nežnejši videz.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416