Zadovoljna.si
Šminka

Moda

Jesen v znamenju rdeče šminke

S.O.
28. 09. 2011 15.00
0

Turobne jesenske dni lahko popestrite z opaznim modnim dodatkom, ki ne bo zavzel veliko prostora. Govorimo namreč o rdeči šminki, ki se nikoli ni popolnoma poslovila od modnih pist, to jesen in zimo pa bo znova kraljevala v različnih odtenkih in barvnih kombinacijah. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako lahko rdečo šminko prilagodite tudi svojemu odtenku polti!

Šminka
Šminka FOTO: iStockphoto
Rdeča šminka na modnih pistah

Pri modni hiši Giles to sezono stavijo na zamolklo rdečo barvo brez sijaja, pri Gucciju so se odločili za temnejšo različico, znamka Jill Sander pa je opazni rdeči, ki vsebuje močno oranžno noto, dodala še zapeljive turkizne veke. Možnosti je tako nešteto – vse od močno poudarjenih robov, kot so to storili pri modni hiši Miu Miu, do svetlejših približkov, na katere so stavili pri Ralph Laurentu. Jesen bo poskrbela, da bo lahko vsaka ženska našla svoj odtenek rdeče barve in svoje ustnice s ponosom razkazovala celotnemu svetu. Kot novost se rdeča šminka tokrat pojavlja v matirani, nič kaj sijoči različici, ki smo je bili vajeni v preteklih sezonah.

Svetla polt

Ženske s svetlo poltjo se odločite za koralno rdečo barvo. Posegate lahko tudi po vseh ostalih živahnih odtenkih, ki vsebujejo oranžno noto. Izogibajte se temnejšim odtenkom, vedno pa se lahko odločite za popolno klasiko. Svetla polt je v zadnjem letu pridobila poseben čar in znova navdušuje modne oblikovalce. Ko se boste naslednjič odločili za opazno šminko, se zato osredotočite zgolj na ustnice, veke pa skrbno zamatirajte in poudarite njihovo naravno lepoto. Dodajte še črno maskaro in po potrebi notranjost oči občrtajte s črnim črtalom.

Srednje temna polt

Posegajte po šminkah z roza noto ali z dodanim zlatim tenom. Sem spada priljubljena barva brusnic in vse šminke, ki imajo v sebi pridih nežne rjave barve. Če se odločite za temnejšo različico rdeče, poskrbite, da ne boste izbrali pretemnega odtenka. Barvo zrelih višenj si namreč lahko privoščijo zgolj redke izbranke. Srednje temna polt se lahko odloči tudi za nekoliko bolj poudarjene oči. Modno in elegantno boste videti s črno eyeliner črto ali z nežno poudarjenimi vekami.

Temna polt

Ženske s temno poltjo se lahko odločite za opečnato rdečo ali barvo slive. Izogibajte se opaznim kontrastom in zelo svetli šminki, ki je lahko na vašem obrazu videti ceneno in neprimerno. Dovoljeno vam je tudi raziskovanje po temnejših odtenkih, ki v sebi skrivajo že rahlo vijoličast ten. Najbolj naravna barva bo barva rdeče opeke. Ličenje oči naj se nadaljuje v naravnih odtenkih, tako kot srednje temna polt se tudi vi lahko odločite za uporabo eyelinerja.

Pazljivo!

Ključen dejavnik pri izbiri primernega odtenka je tudi svetloba. Šminko zato preizkusite tako pod lučjo kot pri naravni svetlobi, pri izbiri opaznejših odtenkov pa se je priporočljivo zanesti tudi na mnenje prijateljice ali izkušene prodajalke. Lestvica opisanih odtenkov se lahko večkrat razlikuje med posamezniki, zato ne bodite presenečeni, če vam pristaja šminka, katere opis ne ustreza vašemu tipu kože. Vsaka ženska namreč sestavlja svojevrstno celoto z drugačnimi potezami obraza, svojim tenom polti, barvo oči in las.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404