Zadovoljna.si
Modna torbica

Moda

Kaj bomo nosile v 2014?

M.K.
21. 01. 2014 08.15
12

Novo leto prinaša svežino na številnih ravneh našega življenja, tudi v modi. Letos bo tako kot kaže v ospredju ženstvenost, ki smo jo v preteklih sezonah kar malo pogrešali, moda pa bo poleg tega postajala vse širša. Kaj bomo torej nosile v prihajajočih mesecih?

Hlače bomo v letu 2014 postajale vse širše in širše.
Hlače bomo v letu 2014 postajale vse širše in širše. FOTO: Profimedia
Če je verjeti strokovni javnosti, bo moda v letu 2014 vrnila v elegantne ženstvene tirnice. V ospredju bodo prisrčno kičasti "outfiti", veliko bo karirastih vzorcev ter pastelnih odtenkov. Na vrhu nakupovalnega seznama se bo v prihajajočih toplejših mesecih znašlo široko krilo do kolen, vse širše pa bodo postajale tudi hlače. Modni bodo ostali lahkotni, prosojni materiali, vsaj začasno pa se bomo poslovile od izredno kratkih hlač ali "hotpants" in pikic, ki jih je bilo v preteklih dveh sezonah opaziti na vsakem koraku.

Vse širše

Hlače se bodo letos širile in bodo odgovarjale vsem ženskam – ne glede na starost, mere ali telesno konstrukcijo. Večina modelov leta 2014 bo imela visok pas, kar bo optično daljšalo noge ter jih delalo še bolj zapeljive.

Pastelne barve

Namesto temnih svetlečih barv, ki smo jim bili priča dobršen del preteklega leta, se bomo v 2014 očitno odevale v bolj nežne, pastelne odtenke. Veliko bo zlasti pudrasto roza barve ter bledih odtenkov mete, marelice, limone in olive. Seveda drži, da so te barve nekoliko občutljivejše, dobra novica pa je, da pastelne barve pristojijo prav vsakomur in bodo zato odlična alternativa sivi in črni, ki ponavadi kraljujeta v naših omarah.

Široka krila do kolen

Krila širših modelov so izredno ženstven modni kos, ki bo v dobršni meri zaznamoval leto 2014. Ne glede na to, ali se boste odločile za enobarvni model ali potiskano varianto, iz bombaža ali usnja – oblikovalci so si enotni: vrača se rockovska oblika, za katero je značilen ozka linija v pasu, ki se nato proti koncu dolžine razpre v bolj ali manj široko obliko črke A. Modna javnost si je enotna, da gre za eno izmed večnih klasik ženske mode, saj naj bi pristajala vsaki pravi modni navdušenki, ne glede na njeno obliko telesa.

Krila širših modelov so izredno ženstven modni kos, ki bo v dobršni meri zaznamoval leto 2014.
Krila širših modelov so izredno ženstven modni kos, ki bo v dobršni meri zaznamoval leto 2014.FOTO: Pinterest
Karo

Karirast vzorec je v dobršni meri zaznamoval že leto 2013, letos pa se bo njegov vpliv le še povečal. Srečevali ga bomo lahko povsod: na oblekah, majicah, hlačah, čevljih in celo na modnih dodatkih. Pa barvni spekter? Pester! Karo bo sestavljen iz nežnih pudrastih roza odtenkov, peščen ter bež barve in svetlejše modne nianse.

Volna

Ne glede na to, ali gre za obleko ali srajco, je volna ali vsi njeni bolj ali manj posrečeni nadomestki, idealen izbor za leto 2014. Je že res, da je treba gledati na to, da bomo na vsakem koraku videti modno in trendovsko, a dejstvo je, da so zaradi kakovostnih materialov naša oblačila dalj časa videti kot nova, so toplejša in nam bolj pristojijo.

Lahkotne srajce in bluze

Srajce in bluze iz lahkotnih materialov kot sta lan ali bombaž, bodo velik hit spomladanskega dela leta, ki se bo raztegnil. Letošnji modeli bodo imeli nekoliko širši ovratnik, ki bo lepo poudaril ženski vrat.

V letu 2014 bomo lahko karirast vzorec srečevali na vsakem koraku: na oblekah, majicah, hlačah, čevljih in celo na modnih dodatkih.
V letu 2014 bomo lahko karirast vzorec srečevali na vsakem koraku: na oblekah, majicah, hlačah, čevljih in celo na modnih dodatkih.FOTO: Pinterest

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493