Zadovoljna.si
Povej mi, kako se ličiš, in povem ti, kdo si.

Moda

Kaj make-up pove o ženski

P.V.
30. 09. 2009 18.53
14

Menda se ženske, ki preživljajo težko obdobje svojega življenja, ličijo močneje. Tako vsaj zatrjujejo psihologi. Tiste predstavnice nežnega spola, ki se ne ličijo, ne znajo poudariti svoje ženstvenosti. Po mnenju strokovnjakov pa ličil ne uporabljajo egocentrične ženske.

Povej mi, kako se ličiš, in povem ti, kdo si.
Povej mi, kako se ličiš, in povem ti, kdo si.FOTO:
Ženske, ki z ličili močno poudarijo oči, znajo poslušati, menijo psihologi in dodajajo, da nekaterim ženskam sicer ličila služijo za prikrivanje pomanjkljivosti na obrazu, vendar so tudi take, ki uporabljajo ličila iz samo njim znanih razlogov. Močan make-up v glavnem uporabljajo nesrečne ženske, egocentrične se sploh ne ličijo, manj samozavestne pa prosijo za pomoč profesionalce. Poglejmo nekaj podrobnosti o tem, kaj način ličenja pove o ženski.

Močan make-up

Izrazit make-up razkriva, da je ženska precej nesrečna in želi svoje nezadovoljtvo prikriti z ličili. Psihologi tudi trdijo, da tiste pripadnice nežnega spola, ki preživljajo težko obdobje, uporabljajo močna ličila. Če sodite mednje, na ta način izražate željo po revolucionarnih spremembah. Ženske najprej spremenijo način ličenja, nato pričesko, šele nato naredijo drastične spremembe v življenju, kot je denimo menjava partnerja ali službe. 

Težka ličila

Ure, ki jih ženska preživi pred ogledalom, več povedo o moškem, s katerim ima razmerje, kot pa o njej sami. Če imate razmerje ali zakon, gre vsekakor za potrpežljivega moškega. Če pa še niste našle sorodne duše, je to za vas zagotovo trenutno najbolj pomemben cilj v življenju. Morda bi morali v iskanje boljše polovice kreniti z bolj naravnim videzom, saj sicer ustvarjate vtis človeka, ki ne zaupa vase.

Nesamozavestna ženska
Nesamozavestna ženskaFOTO: iStockphoto

Brez ličil

Ženske, ki se ne ličijo, ne znajo poudariti svoje ženstvenosti. V večini primerov gre za tiste predstavnice nežnega spola, katerim v ljubezni nikoli ni sijalo sonce. Zanimivo je, da se tudi tiste, ki bi bile rade enkopravne z moškimi, ne ličijo. Egocentrične ženske tudi ne uporabljajo pudra in rdečila za lica, saj so prepričane, da so središče sveta in jim je povsem vseeno, kakšno mnenje imajo drugi o njih.

Diskreten make-up

Bleščilo za ustnice in maskara najdeta mesto v kozmetični torbici vsake, ki se rada liči diskretno. Čeprav niso zagovornice pretiranega urejanja, takim ženskam ni vseeno, kaj drugi mislijo o njih. Če sodite mednje, ste zagotovo inteligentna oseba, ki zna s svojimi kvalitetami pritegniti pozornost predstavnikov močnejšega spola.

Pomoč vizažista

K strokovnjaku za ličenje se v glavnem zatečejo tiste ženske, ki ne znajo določiti prioritet. Po nakupih nikoli ne gredo same, to raje počnejo v družbi prijateljice ali soporga, saj ne zaupajo svojemu okusu. Take ženske iščejo samozavestnega partnerja, ki bo vsake toliko časa dvignil tudi njihovo samozaupanje.

Dobre sogovornice močno poudarijo oči.
Dobre sogovornice močno poudarijo oči. FOTO: iStockphoto

Poudarjene oči

Dobre sogovornice najpogosteje z ličili poudarijo oči. Če imate črno barvico za oči vselej pri roki, pozorno poslušate sogovornika, z namenom, da bi mu lahko dale dober in pameten nasvet. Intelekt in razum cenite veliko bolj od emocij. Nekatere misli pa vseeno raje zadržite zase.

Vselej enak make-up

Ženske, ki se vedno naličijo na enak način, so dokaj konzervativne in se panično bojijo novosti. Prepričane so, da bodo majhne spremembe, kot je denimo niansa rdečila za lica ali šminke, porušile vzpostavljeno ravnotežje. Ne glede na priložnost, so take ženske vedno videti enako. Če ste se spoznale v tem opisu, se vprašajte, čemu so sploh namenjena ličila, oziroma zakaj jih uporabljate.
 

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471