Zadovoljna.si
Naj bo to poletje vaša bikini linija videti privlačno in brez dlačic.

Moda

Štirje triki za nebolečo bikini depilacijo

Z.K.
07. 05. 2010 18.48
7

Mnoge ženske se izogibajo voskanju bikini predela zaradi enega samega razloga – bolečine. Specialisti za kožo in kozmetičarji so se domislili nekaj nasvetov, kako se izgoniti boleči depilaciji. Preberite!

Naj bo to poletje vaša bikini linija videti privlačno in brez dlačic.
Naj bo to poletje vaša bikini linija videti privlačno in brez dlačic.FOTO: iStockphoto

Očistite kožo!

Pred depilacijo je priporočljivo, da kožo dobro očistite in odstranite odmrle celice. Na ta način se bo vosek dobro prijel in uspešno odstranil dlake. Postopek čiščenja in pilinga opravite najpozneje dan pred depilacijo.

Dihanje je pomembno!

Mnoge ženske med odstranjevanjem dlak zadržujejo dih, saj se bojijo bolečine. To depilacijo naredi še bolj bolečo, saj možgani ne dobijo kisika, posledica pa je večja občutljivost. Najbolje je, da vdihnite, ko vam kozmetičarka nanese vosek, in izdihnete, ko potegne trak. Poskusite kontrolirati dihanje in s tem premagajte bolečino.

Ne depilirajte se med menstruacijo!

Znano je dejstvo, da je koža žensk med menstrualnim ciklusom bolj občutljiva kot sicer. Najbolje je, da se za depilacijo naročite po menstruaciji ter se na ta način izgonete občutljivosti in s tem tudi bolečini.

Zaprite pore z ledom!

Po voskanju si na depilirano območje položite paket ledu. Na ta način je manj možnosti, da bo koža videti razdražena in rdeča. Zelo pomembno je tudi, da led zavijete v brisačo ali kakšno drugo mehko tkanino, da voda in vlaga ne prideta v stik s kožo. Led na koži pridržite največ 20 minut, saj je to dovolj, da dosežete željen učinek. S tem boste zaprli pore, ki so bile zaradi odstranjevanja dlak odprte.

Med voskanjem ne pozabite dihati!
Med voskanjem ne pozabite dihati!FOTO: iStockphoto


 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478