Zadovoljna.si
Mraz, suh zrak in voda namreč spremenijo strukturo kože, zato lahko povzročijo srbečico, razpoke in pekoč občutek.

Praznicni december

Kako kožo zaščititi pred mrazom?

M.K.
30. 11. 2015 14.28
0

Zima je letni čas, ko je potrebno dobro razmisliti o zaščiti ter negi naše kože. Mraz, suh zrak in voda namreč spremenijo njeno strukturo, zato lahko povzročijo srbečico, razpoke in pekoč občutek. Med najbolj ogrožene predele telesa prav gotovo spadajo dlani, ustnice ter predel okrog oči, zato vam v nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov, kako jih primerno zaščititi, da bo koža ostala zdrava in sijoča.

Mraz, suh zrak in voda namreč spremenijo strukturo kože, zato lahko povzročijo srbečico, razpoke in pekoč občutek.
Mraz, suh zrak in voda namreč spremenijo strukturo kože, zato lahko povzročijo srbečico, razpoke in pekoč občutek.FOTO: iStockphoto
Veter je poleg mraza eden izmed glavnih dejavnikov za poškodovano, izsušeno in razpokano kožo. Hladno jesensko ter mrzlo zimsko vreme zahtevata prav posebno nego. Pomembno je, da v tem času pazite na prehrano in v telo vnesete dovolj vitaminov, saj boste s tem izboljšali splošno stanje organizma ter okrepili svoj imunski sistem.

Kako si lahko pomagate?

Razpokane ustnice lahko enkrat na dan pred spanjem nežno zmasirate z zobno ščetko ali nežnim pilingom, nato pa jih namažete s kremo. Preden zapustite stanovanje, jih obvezno zaščitite z balzamom za ustnice.

Redno uporabljajte dnevno hranljivo kremo za roke. Na voljo so vam posebne kreme za hladnejše in vetrovne dni, vendar lahko uporabite katero koli hranljivo kremo, saj bo kožo ohranjala vlažno in jo bo učvrstila.

Preden se odpravite iz stanovanja, obraz namažite s kremo z zaščitnim faktorjem, ki vas bo ščitila tako pred soncem kot tudi pred vetrom.

Razpokane ustnice lahko enkrat na dan pred spanjem nežno zmasirate z zobno ščetko ali nežnim pilingom, nato pa jih namažete s kremo.
Razpokane ustnice lahko enkrat na dan pred spanjem nežno zmasirate z zobno ščetko ali nežnim pilingom, nato pa jih namažete s kremo.FOTO:

Čemu se je dobro izogibati?

Izogibajte se sredstvom za čiščenje kože, ki vsebujejo alkohol ter dišave. Najbolje je uporabljati blaga sredstva, kot so pH nevtralni geli in losjoni za čiščenje kože.

Če se le da, se izogibajte zakajenih prostorov ter vročih kopeli, prav tako pa se nikar ne prhajte z vročo vodo. Dim in vročina bosta namreč še bolj razdražila od vetra in mrazu poškodovano kožo. Po kopanju ali tuširanju se obvezno namažite z negovalno kremo, ki naj vsebuje dovolj maščobe.

Vaša prehrana naj bo raznovrstna, vsebuje naj dovolj sadja in zelenjave, da bosta telo in koža dobila dovolj vitaminov, mineralov ter drugih temeljnih sestavin. Pozabiti ne gre niti na polnozrnate izdelke, nemastne mlečne proizvode ter ribe, saj bodo vsa ta živila izredno pozitivno vplivala na vašo kožo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413