Zadovoljna.si
Ženske z lečami morajo biti ob nanašanju ličil malce bolj previdne.

Lepota

Kako nanašati ličila, če nosite leče?

Z.K.
27. 10. 2010 16.20
0

Ženske, ki nosijo kontaktne leče, morajo biti med ličenjem oči še posebej previdne. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako pravilno uporabljati ličila in druge lepotne pripomočke.

Ženske z lečami morajo biti ob nanašanju ličil malce bolj previdne.
Ženske z lečami morajo biti ob nanašanju ličil malce bolj previdne.FOTO: iStockphoto
Očala pogosto odtegnejo pozornost z obraznih potez, vaš make-up pa se za okvirji in stekli hitro izgubi. Leče so tako odlična izbira, vseeno pa morate biti ob tem previdne, saj so oči bolj občutljive. Zelo pomembno je tudi, da ličila menjate bolj pogosto kot tiste, ki ne nosijo leč, saj te lahko hitro postanejo leglo bakterij, ki povzročajo različne okužbe.

 

Uporabljajte blage nealergene kreme

Preden začnete našati ličila, poskrbite, da so vaš obraz in roke čiste, saj lahko umazanija draži oči ali povzroči celo infekcijo. Roke tako vedno dobro sperite, še posebno, če ste pred tem na telo ali obraz nanašali kremo. Tiste, ki nosite mehke leče, jih vstavite, preden začnete nanašati ličila, tiste, ki imate trde leče, pa po ličenju. Najbolje je, da izberete nealergene izdelke, ki ne vsebujejo olja in se tako izognete draženju oči. Izberite blago vlažilno kremo in se izogibajte težkim kremam v predelu okoli oči, ki lahko 'zapacajo' leče.

 

Maskare za podaljševanje trepalnic niso primerne.
Maskare za podaljševanje trepalnic niso primerne. FOTO: iStockphoto

Senčila naj bodo v kremasti obliki

Kot osnovo izberite lahek puder, najbolje na vodni osnovi. Tovrstni izdelki so najbolj primerni, saj ne pustijo sledi na kontaktnih lečah. Puder nanašajte na obraz previdno, da ne pride v stik z očmi. Pomembno je tudi, da v okolici oči odstranite odvečen nanos. Najbolj primerno senčilo je v obliki kreme, saj tisto v prahu hitro odpada in se lahko majhni koščki primejo leče, kar je izredno moteče. Če nimate senčila v kremi, nanesite ličilo v prahu z navlaženo gobico.

 

Maskare, ki podaljšajo trepalnico niso primerne!

Maskara, ki podaljaša trepalnice, ni najbolj primerna, saj vsebuje vlakna, ki se primejo na vaše trepalnice in jih tako podaljšajo. Prav ta vlakna pa se kaj hitro lahko znajdejo v očeh in jih razdražijo. Najboljša izbira je vodoodporna in nealergena maskara, čeprav morate biti tiste, ki uporabljate mehke leče, previdne ob nanašanju, saj je maskaro zaradi vodoodpornosti težko odstraniti z leče in se mehka leča lahko hitro poškoduje. Ob nanašanju je pomembna previdnost, koreninam trepalnic pa se z maskaro ne približujte. Tudi svinčnika ne nanašajte na notranjo stran zgornje ali spodnje veke, saj lahko kaj hitro pride v stik z lečo.


Med nanašanjem spreja mižite!

Sprej za lase vedno uporabljajte, preden vstavite leče. Če to ni mogoče, imejte med nanašanjem in še nekaj sekund zatem oči zaprte, saj so delci spreja še vedno v zraku. Pred spanjem vedno najprej odstranite leče, šele nato ličila, roke pa pred tem temeljito umijte. Vedno pazite, da kontaktne leče ne pridejo v stik z lakom za nohte ali odstranjevalcem laka, parfumom ali drugimi snovmi, ki jih lahko resno poškodujejo.

Leče vedno odstranite pred ličili.
Leče vedno odstranite pred ličili.FOTO: iStockphoto
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478