Zadovoljna.si
maskara

Lepota

Kako rešiti izsušeno maskaro?

J.V./U.S.
26. 11. 2015 08.15
0

Maskara je nepogrešljiv kozmetični pripomoček, ki se skriva v torbici vsake pripadnice nežnejšega spola. A pogosto se zgodi, da nas ta izda in se posuši še pred iztekom roka uporabe. Kar pa ne pomeni, da jo morate zamenjati z novo. Razkrivamo vam trik, s pomočjo katerega bo kot nova!

maskara
maskaraFOTO: Thinkstock

Potem ko maskaro enkrat odprete, se le-ta po nekje treh mesecih običajno že povsem izsuši in zgosti. Za lažje sledenje, kdaj ste jo pričele uporabljati, si s flomastrom zapišite datum pričetka uporabe, ki vas bo pravočasno opomnil, da je napočil čas za nakup nove. Le tako se boste lahko izognile drobtinicam maskare, ki se naberejo pod očmi in na licih, ki prav tako kažejo na to, da je staro maskaro potrebni zavreči.

Če pa se maskara izsuši še pred iztekom roka uporabe, jo lahko rešiste s pomočjo kapljic za oči. Postopek je zelo enostaven in dovolj je že to, da v maskaro kapnete 4 do 5 kapljic, pretresete in maskara bo kot nova. Kapljice za oči lahko nadomestite tudi z vodo, a učinek ne bo isti. Namesto kapljic pa lahko uporabite tudi tekočino, v kateri hranite leče.

Obstajajo sicer 4 najpogostejše napake, ki jih večina žensk počne vsakodnevno. Razkrivamo, kako se jim izogniti in doseči maksimalen učinek z nanosom enega najbolj priljubljenih ženskih kozmetičnih proizvodov na vaše trepalnice.

Izognite se nastanku grudic

Trepalnice z grudicami niso nič kaj privlačne, glavni krivec pa se običajno skriva v ščetki, s katero nanašate maskaro. Izberite takšno, ki ima goste ščetine. Z njo boste namreč teksturo lahko enakomerno nanesle prav na vsako trepalnico. Ščetko nežno povlecite levo-desno vse od korena do vrha trepalnic.

Preprečite prezgodnjo izsušitev

Navada številnih žensk je, da pred uporabo maskare, ščetkico nekajkrat potopijo v stekleničko. Napaka! S tem dejanjem v njo spustite zrak, ki povzroči prezgodnjo izsušitev. Če želite iz stekleničke potegniti maksimalen sloj teksture, je priporočljivo, da ščetko v steklenički pred uporabo le nekajkrat zavrtite.

Počešite trepalnice

Za goste in ločene trepalnice uporabite glavniček za trepalnice, s katerim jih počešete, potem ko ste maskaro že nanesle. Številne maskare obljubljajo teksturo brez grudic, a ker se le-te kljub vsemu občasno vseeno pojavijo, uporabljajte glavniček, s katerim boste ta nezaželen učinek zmanjšale.

Pazite na zdravje trepalnic

Maskaro morate pred spanjem z nežnimi krožnimi gibi temeljito odstraniti. Ostanki maskare lahko namreč izsušijo trepalnice in povzročijo nastanek škodljivih bakterij. Za popolno nego izberite maskaro, ki obenem tudi vlaži vaše trepalnice.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471