Zadovoljna.si
Poudarite obrvi!

Lepota

Kako se naličiti, če nosite očala?

Z.K.
11. 04. 2012 09.07
0

Za nekatere ženske, ki nosijo očala za vid, predstavlja ličenje pravi izziv. Nekatere menijo, da zaradi očal make up ni viden, zato z nanosom pretiravajo, kar je narobe. Bistvene so prave tehnike in prava izbira tekstur ter odtenkov ličil.

Poudarite obrvi!
Poudarite obrvi!FOTO:

Ne pozabite na obrvi! 

Če je okvir vaših očal barven, temen ali širok, se držite bolj nevtralnih odtenkov senčil. Oči zatem poudarite s črnim ali rjavim črtalom za oči. Tiste, ki nosite tanjši okvir očal, imate pri izbiri senčil in črtal več svobode. Zelo pomembne so tudi obrvi, rob očal se namreč nahaja tik pod njimi, zato poskrbite, da so le-te lepo urejene in oblikovane. Lahko jih še dodatno poudarite in uporabite svinčnik za obrvi ali senčilo.


Očala - 2
Očala - 2 FOTO:

Upoštevajte debelino leče!

Ne pozabite na vašo dioptrijo in lečo v okvirju očal, ki ima velik vpliv na končni videz. Če imate visoko dioptrijo in tako debelejšo lečo, bodo vaše oči videti rahlo večje. Oči naličite temno, denimo v slogu zadimljenih oči s črnim tekočim črtalom. Obratno velja za tiste, ki imate tanjše leče, saj bodo vaše oči videti rahlo manjše. Bel svinčnik nanesite na notranjo stran spodnje veke in tako navidezno povečajte oči. Izberete lahko temno senčilo, poudarite pa tudi zunanjo stran ob liniji spodnjih trepalnic. V notranji kotiček očes nanesite svetlo senčilo z bleščicami, ki prav tako pripomore k učinku večjih oči.


Izberite pravi puder!

Senca očal lahko pod očmi napravi temne kolobarje, zato je pomembno, da morebitne podočnjake dobro prekrijete s korektorjem, ki naj bo za kakšen odtenek svetlejši od podlage. Prav tako ne izberite premastnega pudra, saj bodo očala tako drsela navzdol. Lahko se odločite tudi za drugo opcijo in podlago utrdite s pudrom v prahu. Eksperimentirajte in ugotovite, kaj vam najbolj odgovarja.


Maskara in črtalo sta obvezna!

Vedno uporabite maskaro in tekoče črtalo za oči, ne glede na to, kakšne barve so okvirji in kakšne debeline je leča. Tekoče črtalo lepo poudari oči, četudi narišete le tanko linijo in ga uporabite le na kotičkih očes. Zatem nanesite maskaro, uporabite jo le na zgornjih trepalnicah, saj lahko naličene spodnje trepalnice ustvarijo senco, ki bo videti kot temni kolobarji.

Ne pozabite na črtalo za oči.
Ne pozabite na črtalo za oči.FOTO:

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375