Zadovoljna.si
Ličenje v poletnih dneh naj bo preprosto in minimalno.

Lepota

Kako se naličiti v vročih dneh

S.O.
24. 06. 2012 12.00
1

Vročina, sončni žarki in neprestano nihanje temperature naši koži ne prizanašajo, zato ličenje obraza ne more in ne sme biti enako kot v drugih mesecih leta. Koža v soparnih dneh potrebuje veliko vlažilne nege in temeljitega čiščenja, nekaj pozornosti pa moramo nameniti tudi sami izbiri ličil, ki naj bodo dovolj obstojna in obenem tudi lahka, da bodo kos visokim temperaturam.

Ličenje v poletnih dneh naj bo preprosto in minimalno.
Ličenje v poletnih dneh naj bo preprosto in minimalno.FOTO: iStockphoto

Ne pozabite na čiščenje obraza!

Nega obraza v poletnih dneh naj se začne s temeljitim čiščenjem. Obraz je namreč izpostavljen znoju, s katerim se spoji umazanija iz prostorov ali cest, iz okolja, kjer smo. Vsa opisana umazanija, ki se tekom dneva nabira na našem obrazu, tako pronica globoko v pore, jih masti in zapira, kar je lahko razlog za nastanek nečistoče, ogrcev in mozoljev. Temeljito čiščenje obraza v vročih dne je zato nujno potrebno, če želimo ohraniti matirano kožo, brez nadležnega leska. Obraz zato zjutraj in zvečer očistimo z nežno čistilno peno, ki jo lahko najdemo na prodajnih policah bolje založenih trgovin, še boljša izbira pa bo blag kamilični čaj. Na koncu se lahko ohladimo še z nežno hladno prho obraza, ki nas bo osvežila in prebudila.

Ne pretiravajte z nanosom pudra!
Ne pretiravajte z nanosom pudra! FOTO: iStockphoto
Lahka emulzija

Na obraz po potrebi nanesemo še lahko emulzijo, ki bo kožo oskrbela s potrebno vlago in preprečila nenadzorovano maščenje kože. Sama tekstura je veliko lažja od teksture običajne kreme, zato jo je priporočljivo uporabljati predvsem v vročih mesecih leta. Izberimo tako, ki ima dodan tudi zaščitni faktor, ki nas bo varoval pred škodljivimi sončnimi žarki in prezgodjnim staranjem kože.

Mineralna podlaga

Namesto težkega tekočega pudra se odločimo za lahko mineralno podlago, ki jo na kožo nanašamo s prstnimi blazinicami. Uporabimo jo zgolj po potrebi in na področjih obraza, kjer je koža neenotne barve. Običajno gre za področje podočnjakov, kožo okoli nosu in ust, po potrebi pa lahko podlago nanesemo še na druge predele obraza. Ob nakupu bodimo pozorni predvsem na izbrani odtenek, ki se mora karseda ujemati z barvo naše kože. Če imamo mešano do mastno kožo obraz obvezno zaščitimo in izenačimo še s tanko plastjo mineralnega pudra v prahu ali v kamnu. Na obraz ga nanesemo z velikim čopičem.

Obstojna kozmetika

V vročih mesecih se izogibamo tudi uporabi kremnih rdečil za lica, senčil v stiku ali kremi ter drugim kozmetičnim izdelkom, ki bi utegnili imeti kremasto ali tekočo strukturo. Lica zato poudarimo z rdečilom v naravnih odtenkih ali z nanosom bronzerja. Uporabimo še različne barve svinčnikov za obrobo oči in seveda obstojno maskaro, ki bo poudarila naš pogled. Najboljša izbira bo klasična črna barva, za bolj naraven videz pa posezite po rjavem odtenku. Izogibamo se tudi uporabi tekočih bleščil oziroma glosov in jih nadomestimo z lahkimi šminkami ali obarvanimi vazelini.

Raje kot za glos, se odločite za lahko šminko.
Raje kot za glos, se odločite za lahko šminko.FOTO: iStockphoto

Obvezni pripomočki

Kozmetično torbico si lahko po potrebi založimo še z razpršilom za obraz ali nežno meglico. Gre za vodo ali tekočino z zelišči, v obliki spreja, ki bo osvežila in prebudila naš obraz. Odveč ne bodo niti matirni robčki, ki bodo iz kože posrkali odvečno maščobo. Tu so še vazelin ali nežna šminka, vlažilni robčki in steklenička vode, ki nas bo odžejala in navlažila našo kožo. Ne pozabimo – v vročih dneh naše telo potrebuje vsaj dva litra tekočine na dan.

Spremljajte nas na Facebooku

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413