Zadovoljna.si
Z nekaj triki do opaznejših oči.

Moda

Kako z ličili povečati oči

Z.S.
18. 06. 2012 08.28
0

Vsaka oblika, velikost ali barva oči je lepa na svojevrsten način, kljub vsemu pa si večina žensk želi prav prodornega pogleda in velikih, zapeljivih oči. Obstaja vrsta trikov, kako z malo znanja, iznajdljivosti in s pravilno uporabo ličil lahko dosežemo maksimalni učinek, zato vam ponujamo pet preprostih nasvetov.

Z nekaj triki do opaznejših oči.
Z nekaj triki do opaznejših oči.FOTO: iStockphoto

Senčilo

Za poudarek oči ni treba uporabljati le svetlih senčil, temveč se trik skriva v pravilnem nanosu in kombinaciji treh senc. Najbolj priporočljivo je uporabljati barvno paleto treh različnih odtenkov enake barve. V drogerijah bomo našli vrsto različnih barvnih kombinacij, ki jih lahko poljubno kombiniramo in prilagajamo barvi oblačila in priložnosti, pozorni bodimo le na to, da bo barva prehajala iz svetlejšega v temnejši odtenek. Ličenje veke se začne z najsvetlejšim odtenkom, ki ga nanesemo čez celotno površino veke. Lahko ga nanesemo le v sredino veke, nato pa barvo s košatim in mehkim čopičem razmažemo po celotni površini. S svetlim odtenkom obkrožimo tudi spodnjo površino veke, tesno ob trepalnicah. Na zaokrožen del nanesemo nekoliko temnejši odtenek in ga zabrišemo s prstno blazinico ali mehkim čopičem. Sledi še nanos temne sence, s katero poudarimo zgolj zunanje kotičke veke.

Tekoče črtalo

Eyeliner ali tekoče črtalo uporabljamo za hiter popravek in ’lifting’ oči. Umetniki ličenja se namreč dobro zavedajo, da lahko tenka črta, ki se razprostira čez polovico ali celotno površino veke, naredi opazne spremembe. Oči bodo ob tenki črti, ki se bo na zunanjem delu nekoliko privzdignila, videti bolj spočite, odprte in definirane. Tekočega črtala ne uporabljamo na spodnjem delu veke, temveč ga nadomestimo z belim svinčnikom, s katerim na rahlo obarvamo notranjost veke.

Maskara

Tudi maskara lahko ustvari optično iluzijo povečanih oči. Izberimo tako, ki bo naše trepalnice podaljšala, in jo v prvem koraku s hitrimi potegi nanesemo na zgornje trepalnice. Ko se plast posuši, pa nanos maskare upočasnimo in s krtačko nežno privzdignemo trepalnice, zadržimo 5 sekund in nato ponovimo na drugem delu trepalnic. Spodnje trepalnice poudarimo z maskaro, ki ima gumijasto krtačko, saj se bomo na ta način znebili nadležnih grudic in lepljenja trepalnic.

Obrvi

Obrvi naj bi predstavljale okvir našega pogleda, zato jih ne smemo pretirano populiti ali zanemariti. Če oblikovanja obrvi nismo vešči, se napotimo do kozmetičnega salona ali si pomagajmo s posebnimi šablonami. Trepalnice pred nanašanjem črtala obvezno počešemo, vendar ne vstran, temveč navzgor. Na ta način bodo oči še bolj izstopale.

Podočnjaki

Opazne oči bodo izražale lepo podobo obraza zgolj, če na njem ne bo težkih sivih podočnjakov. Zakrivanja temnih kolobarjev se lotimo še pred nanosom senčila, takoj po tekočem pudru. Pred senčenjem oči pa na podočnjake nanesemo še nekoliko pudra v prahu, da zaščitimo morebitno usipanje senčila.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413