Zadovoljna.si
pokrivala

Moda

Kakšna pokrivala si bomo nadele to zimo?

M.K.
20. 08. 2012 12.01
0

Dandanes večina žensk klobuke še vedno uporablja predvsem za zaščito glave in las pred vročino in mrazom. A situacija se utegne spremeniti že to jesen, saj naj bi po napovedih modnih kritikov pokrivala postala veliko več kot zgolj praktičen pripomoček – prelevil se bo namreč v neprecenljiv modni dodatek, s katerim boste pristavile piko na i k svoji celostni podobi, prav tako pa boste z njim lahko izstopale na vsakem koraku. Seveda pa v poštev ne bodo prišli vsi dostopni modeli modnih pokrival, zato smo vam v nadaljevanju pripravili nekaj nasvetov, kateri klobuk izbrati k posameznim oblačilom ter za kakšno priložnost si ga nadeti.

Trend št. 1: Kučma

Res je, da je krzno precej pričakovana izbira za mrzle zimske dni, poleg krznenih plaščev pa so izredno popularne tudi elegantne kučme. Narejena iz pravega ali umetnega krzna – kučma je razkošen modni dodatek, kar je tudi glavni vzrok za to, da je tako zelo priljubljen pri ženskah vseh generacij in modnih okusov.  Poleg črne in bele barve se najdejo še odtenki bež in rjave ter naravnih barv, medtem ko se živahnim barvam raje izognite, saj bodo delovale preveč umetno. Kučma je prijetna popestritev klasičnega modela plašča, ki nikoli ne bo iz mode, z njo pa lahko poživite tudi dolge bunde in trenče.

Trend št. 2: Kavbojski klobuki

Stil v slogu divjega zahoda pri modnih navdušenkah, ki prisegajo na eleganco, ni ravno priljubljen. Običajno se še sprijaznijo s kavbojskimi škornji in srajčkami, tu pa se zgodba ponavadi konča. Kljub temu pa bodo imeli kavbojski klobuki v prihajajoči sezoni zelo pomembno vlogo. V ospredju bodo zlasti temnejši odtenki, za kanček elegance pa bodo poskrbeli svileni trakovi. Kavbojski klobuk lahko kombinirate s kratko jaknico in usnjenimi rokavicami, ki naj bodo v enakem barvnem odtenku kot pokrivalo. V poštev bodo prišli tudi vsi ostali modeli jaken z zadrgo, za katere pa priporočamo, da so v svetlejših barvah. Seveda si kavbojskega klobuka (najbrž) ne morete nadeti na poti v pisarno, bo pa ravno pravšnja izbira za kakšne glasbene dogodke ali izlete.

Trend št. 3: Zvončasti klobuki

Zvončasti klobuki veljajo za enega najbolj ženstvenih pokrival sploh. Modni oblikovalci so nam jih 'poklonili' že v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, z njimi pa tudi eleganco in uglajenost naše modne dobe. Nadenite si ga v kombinaciji z ženstvenimi oblekami, krili in srajčkami ter trenčem ali elegantnim plaščem. Dodajte elegantne čevlje z nizko ali visoko peto ter usnjene rokavice in zasijte v vsem svojem glamurju. Zvončasti klobuki najbolj pridejo do izraza na kakšnih gala prireditvah, vendar pa so idealna izbira tudi za kakšne 'koktajl' zabave ali neuradne službene sprejeme.

Trend št. 4: 'Fedora' klobuki

'Fedora' klobuki so verjetno najbolj vsestranska pokrivala, kar jih je mogoče dobiti na modnem trgu. Prvi so bili zasnovani v 19. stoletju, a so takrat naredili zgolj modele za moške. Danes je modne 'fedora' modele mogoče dobiti za oba spola, prav tako pa jih lahko (ob upoštevanju barvne usklajenosti) nosite v kombinaciji z vsemi vrstami oblačil: tako potiskanimi oblekami ali majčkami kot tudi s kavbojkami in srajčkami. Nadenete si ga lahko ob vsaki priložnosti, saj so izredno 'hvaležen' modni dodatek, kar se tiče ustreznosti in modnega sloga.

Trend št. 5: Cilindri in 'gaučo' klobuki

Verjetno ste precej začudene, a tudi galantni cilindri bodo to jesen in zimo izredno trendovski modni dodatek. Pokrivalo, ki so ga v preteklosti nosili večinoma moški in je služilo bolj kot modni dodatek dramskih kostumov, je očitno končno našlo pot do vsakdanje sodobne mode in ga bo v mrzlih zimskih dneh mogoče opaziti tako na modnih stezah kot na ulicah. Cilindri so vsestranski, vendar pa vam priporočamo, da si jih nadenete zgolj ob posebnih priložnostih: za obisk opere, gledališča in tematskih zabav, nikakor pa ne v kombinaciji ženskega kostima ali smokinga. Če pa si same sebe nikakor ne morete predstavljati v visokih cilindrih, pa je idealna rešitev za vas tako imenovan 'gaučo' ali jahalni klobuk. Dejanski gre za cilinder, ki pa je za polovico ali več krajši z višinskem delu. 'Gaučo' klobuki so izredno modni in stilsko dovršeni, obenem pa gre za redko vrsto pokrivala, ki je izredno modno tudi v nekoliko živahnejših barvah.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368