Zadovoljna.si
Kate Middleton - 1

Moda

Kate Middleton je izgubila naziv!

Ma.K.
27. 08. 2015 07.47
27

Vse odkar sta s princem Willamom oznanila zaroko, je Kate Middleton veljala za najbolje oblečeno predstavnico modre krvi. A sedaj naj bi jo z modnega prestola z lahkoto vrgla njena danska kolegica princesa Mary.

To je nova najlepše oblečena predstavnica modre krvi: danska princesa Mary.
To je nova najlepše oblečena predstavnica modre krvi: danska princesa Mary. FOTO: Reuters

Nekaj več kot 30 tisoč bralk in bralcev britanske revije Hello je odločilo, da je najbolje oblečena evropska predstavnica modre krvi danska princesa Mary. Za 43-letno princeso avstralskega porekla, ki vedno znova navduši s svojo preprosto eleganco in stilsko dovršenim videzom, je glasovalo kar 30 odstotkov vseh, ki so sodelovali v anketi. Prav ta preprostost naj bi bila glavni vzrok, da je z modnega plemiškega prestola izrinila britansko vojvodinjo Catherine, ki ji vse več Evropejk in Evropejcev očita prevelik vpliv kraljice Elizabete II in posledično preveč konzervativen modni slog.

'Mary efekt'

Tako mora Kate Middleton prestol kraljeve modne ikone prepustiti nekoliko starejši danski kolegici. In da je udarec zanjo še bolj boleč, je pristala šele na tretjem mestu slavne lestvice najbolje oblečenih predstavnic modre krvi. To naj bi v Veliki Britaniji mejilo celo na škandal. Navsezadnje je soproga princa Williama pred leti zanetila pravi 'Kate efekt', ki se je ob njuni zaroki pojavil med Britanci. Vse, kar je oblekla, je bilo v nekaj urah razprodano – ne glede na ceno modnega kosa. A kot kaže, se trend sedaj seli nekoliko južneje in z velikim zanimanjem bomo čakali, ali bo 'Kate efektu' morda sledil še 'Mary efekt'.

Na drugo mesto se je mimogrede uvrstila kraljica Maxima iz Nizozemske, ki s svojimi stilsko dovršenimi pisanimi, a zelo elegantnimi oblačili vedno poskrbi za dobro voljo in daje pozitiven vtis. Tretje mesto je zasedla Catherine, sledijo pa ji španska kraljica Letizia in angleška grofica Sophie iz Wessexa.

Kdo so torej najbolje oblečene evropske predstavnice modre krvi?

1. danska princesa Mary
2. nizozemska kraljica Maxima
3. cambriška vojvodinja Catherine
4. španska kraljica Letizia
5. grofica Sophie iz Wessexa
6. švedska princesa Madeleine
7. jordanska kraljica Rania
8. monaška kneginja Charlene
9. švedska princesa Victoria
10. norveška princesa Mette-Marit
 

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375