Zadovoljna.si
najlepše oblečena po vanity fair

Moda

Spoznajte najbolj elegantne dame

M.K.
03. 08. 2012 12.04
0

Svetovna elita vsako leto z nestrpnostjo pričakuje mednarodni seznam najbolje oblečenih uglednih imen sveta, ki ga v septembrski številki objavi modna revija Vanity Fair. Vsa eminenca, ki najde svoje ime na seznamu, velja za modne ikone, ki jih kreatorji svetovnega formata nato velikokrat vzamejo za muze pri oblikovanju novih kolekcij. Tudi letos so zaradi ogromnega zanimanja javnosti rezultate predčasno objavili na spletni strani revije. In kdo ima v svetu uglednih, slavnih in znanih največ stila?

Biti najbolje oblečen v svetu znanih, bogatih in slavnih pomeni več, kot se morda zdi na prvi pogled. Težak finančni položaj se pri teh očitno prav nič ne pozna, saj vsak dan znova poskrbijo za dovršen in usklajen zunanji videz. Kako tudi ne bi – znajti se na seznamu najbolje oblečenih na svetu namreč pomeni prav posebno čast zlasti za tiste, ki se na listi revije Vanity Fair pojavljajo že desetletja in zato ni čudno, da za svoje 'outfite' porabijo celo premoženje.

Na samem vrhu brez presenečenj

Na vrhu seznama najbolje oblečenih se je letos po pričakovanjih znašla na vsakem koraku opevana in oboževana vojvodinja Catherine. Strokovno žirijo je popolnoma očarala v zeleni obleki Jenny Packham in beli kreaciji z modno čipko modne hiše Alexander MyQueen. Obe kreaciji je nosila v sklopu prireditev ob kraljičinem diamantnem jubileju. Komisija je svojo odločitev podkrepila z dejstvom, da je mlada britanska predstavnica modre krvi ena redkih v svetu uglednih, ki zna priznane blagovne znamke lepo kombinirati s cenejšimi in vsem dostopnimi znamkami, ki jih je mogoče dobiti v modnih butikih, ob tem pa njen stil ves čas ostaja klasično-eleganten, kar si po njihovem mnenju zasluži posebne pohvale.

Stella McCartney se na seznamu pojavlja že več let.
Stella McCartney se na seznamu pojavlja že več let.FOTO: pacificcoastnews.com
Modra kri, igralke, pevke in oblikovalke

Sicer pa Catherine ni edina predstavnica britanskega dvora na častnem seznamu. Na njem se je znašel tudi njen svak, princ Harry. Tako torej ne preseneča, da se okrog postavnega mladeniča vedno tare oboževalk. Sicer pa se je letos med najbolje oblečenimi znašlo presenetljivo veliko predstavnikov modre krvi z vseh vetrov. Med njimi je denimo grška princesa Alexandra, danska prestolonaslednica Mary ter Charlotte Casiraghi, hčerka monaške princese Caroline. Seveda na tovrstnih seznamih ne smejo manjkati znana imena iz sveta filma in glasbe. Tako so se med najbolje oblečenimi letos znašle Jessica Chastain, Diane Kruger ter Alicia Keys. Že nekaj let po vrsti na seznamu vztraja tudi priznana modna oblikovalka Stella McCartney – upravičeno? Prav gotovo, saj nasploh velja za eno najbolj perspektivnih oblikovalk na svetu.

Kdo pa so oni?

Tudi letos pa se je na seznamu najbolje oblečenih eminentnih in znanih imen sveta znašlo precej takih, za katere smo prvič slišali. Ste morda že kdaj zasledili imeni Julian in Vito Schnabel? Gre za slikarja ter režiserja in njegovega sina, sicer trgovca z umetninami. Sicer je res, da sta modno usklajena povsod, kjer se pojavita, a problem je ravno v tem, da ju skorajda ni opaziti. V isto skupino neprepoznavnih spada denimo tudi Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned, druga žena šejka in katarskega princa Hamada bin Kalifa Al Thani. Sicer ni dvoma o njenem za arabske dežele sprejemljivem modnem stilu, a je za njo slišalo bore malo ljudi. Na seznamu je še kar nekaj neznanih imen, med katerimi so fotografi, umetniki, velika gospoda ter celo novinarji. To lahko pomeni dvoje: bodisi se je tudi moda obrnila v smer tistih, ki imajo denar, bodisi je žirija revije na modo končno začele gledati v popolnoma mednarodnem smislu.

Vojvodinja Catherine je po mnenju strokovne žirije najbolje oblečena ženska na svetu.
Vojvodinja Catherine je po mnenju strokovne žirije najbolje oblečena ženska na svetu.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375