Zadovoljna.si
Poskrbite za gladko in sijočo kožo.

Lepota

Domače obrazne maske s paro

Z.K.
31. 01. 2011 16.15
0

Čeprav je nekoč morda veljajo, da so akne le najstniške težave, danes vemo, da temu ni tako. Doletijo lahko kogar koli in kadar koli, k temu pa pripomorejo različni dejavniki. Znebite se jih lahko na več načinov, denimo z domačo parno masko za obraz, ki zagotavlja takojšnje rezultate.

Poskrbite za gladko in sijočo kožo.
Poskrbite za gladko in sijočo kožo.FOTO: iStockphoto

S parno masko lahko kar doma poskrbite za lepo in čisto kožo. Pore na ta način dobro očistite, poleg tega pa bodo bolj odporne na škodljive zunanje dejavnike, kot denimo onesnažen zrak in različne kemične sestavine v raznih lepotnih izdelkih. Potrebujete srednje veliko posodo, v katero vlijete približno 5 skodelic vroče vode ter zelišča ali eterična olja. Vse skupaj pokrijte s krpo in tako pustite od 5 do 10 minut. V naslednjem koraku glavo nagnite nad posodo in se pokrijte z brisačo. Tako ostanite 10 minut in s čisto brisačo obrišite obraz. To lahko počnete z različnimi zelišči, kot denimo:


Arnika:

Pomirjevalna rastlina ima na kožo blagodejen učinek. Deluje antibakterijsko in zdravilno, najdete pa jo lahko v dveh oblikah, kot zelišče ali olje. V posodo k vodi primešajte 5 cvetnih listov ali 3 čajne žličke, če je v obliki olja. Akne bodo čudežno izginile prav tako tudi boleča koža in rdečica, ki sta pogosto posledice aken.

Akne niso le najstniška težava.
Akne niso le najstniška težava. FOTO: iStockphoto

Limona in meta:

Pripravite si blago in vlažilno parno masko z limono in meto. Potrebujete 4 rezine limone in 4 liste mete, ki jih dodate v posodo k vreli bodi. Vse skupaj naj bo pokrito vsaj 6 minut, če je voda še vedno prevroča, ko se z obrazom približate posodi, počakajte še kakšno minuto. Da bo učinek viden, bodite z obrazom nad posodo vsaj 8 minut.


Rožmarin, limona, med:

Zmešajte od 2 do 3 čajne žličke rožmarinovega olja, 2 rezini limone in žličko medu s 4 skodelicami vrele vode. Pustite nekaj časa, da se vse skupaj dobro namoči. Zopet se po istem postopku nagnite k posodi tako ostanite od 8 do 10 minut. Zatem s čisto krpo ali brisačo obrišite obraz, postopek pa ponovite vsaj 2-krat na teden, da bi dosegli želen učinek.

Kamilica, janeževa semena, cvetni listi:

Pripravite si povsem organsko obrazno masko s 3 žličkami kamilice, 2 žličkama janeževega semena in 4 cvetnimi lističi. Znova vse skupaj z vključno 4 posodicami vrele vode vmešajte v srednje veliko posodo ter tako pustite vsaj 10 minut. Postopek je enak kot pri ostalih zeliščih, za učinkovite rezultate pa ga ponovite vsak teden. Zagotovljena je brezhibna in zdrava polt, zaradi katere boste videti sijoče.

Z zelišči do popolne kože
Z zelišči do popolne kožeFOTO:

 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478